Döntetlen Kiskunmajsán

Szombaton Kiskunmajsán lépett pályára csapatunk, és a kevés helyzetet hozó találkozón, végül 1-1-es döntetlennel zártak a felek.

filyó

Nem hozott látványos játékot a két együttes összecsapása, a találkozón inkább a küzdelem dominált, és a kapuk igen ritkán forogtak veszélyben, főleg az első játékrészben. A Kiskunmajsa nagyon harcosan, sok párharcot vívva állta a sarat, ebből próbáltak gyors támadóik révén kontrákat vezetni a széleken (inkább mérsékelt sikerrel), míg a kecskeméti támadások a pontatlan megoldások miatt haltak el ideje korán. A kapusok nem is izzadtak meg az első 45 percben, Tóth Zoltánnak kétszer, Farkas Ákosnak egyszer kellett résen lennie, de a nézők összességében nem rágták le a körmüket.

A második félidő hazai góllal kezdődött, egy kitűnő távoli lövés a kapufáról pattant vissza Nyerges Zoltánhoz, aki két csel után kilőtte a sarkot, ezzel előnyhöz juttatva a Kiskunmajsát. A gól után heves reklamálás következett, aminek alapja talán volt is (ezt majd a meccs felvétele döntheti el), ugyanis ránézésre tényleg úgy tűnt, hogy az első kapura lövés pillanatában, előrébb helyezkedett Nyerges.

A gól annyiból mindenképpen jót tett a meccsnek, hogy felpörgött az iram, sokkal nagyobb tempót diktált a KLC-KTE is, és ehhez alkalmazkodnia kellett a hazaiaknak. Nagyjából 10 perc alatt több lila lövést könyvelhettünk el, mint a teljes első félidőben, és ekkor azért némi nyomást is tudtunk helyezni az ellenfélre. A 62. percben összejött az egyenlítés, egy középre tekert labda után, Filus kapott egy rúgást védőjétől, így büntetőhöz jutottunk, amit Filyó a jobb alsóba vágott.

Az utolsó félórában egyik csapat sem mondott le a három pont megszerzéséről, sorjáztak a veszélyes beívelések és pontrúgások, a majsaiak pedig igyekeztek kihasználni azt is, hogy többször nagyon kinyíltunk hátul a lelkesedésben. A meccslabda mindkét oldalon ott maradt a lábakban, a hazaiak Gilicze lecsúszott lövésénél kaphattak a fejükhöz, a másik kapunál Márki találta el ziccerben gyengén a labdát, így maradt a döntetlen. 


Kiskunmajsa – Kecskeméti LC KTE SI 1-1 (0-0)

Megye I., 13. forduló

Kiskunmajsa: Farkas – Bognár, Máté, Németh, Torma – Nagy G., Molnár D., Szögi – Nyerges, Domán, Lőrik (Gilicze 46.).

KLC-KTE: Tóth – S. Juhász, Szabó Gy., Urbán, Pap (Péntek 85.) – Kürtösi (Márki 56.), Molnár T., Nagy L. (Garaci 79.) – Ihos, Filus, Filyó.

Gól: Nyerges (49.) ill. Filyó (62. – büntető)

Sárga lap: Németh ill. Pap 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu