Mercedes-KLA: Váczi Milán és Szabó Péter is a hónap legjobbjai közt

Megnevezték a Mercedes-KLA korosztályos edzői a hónap legjobbjait, akiket innentől kezdve minden alkalommal külön bemutatunk majd szurkolóinknak. Októberben Váczi Milán, Szabó Péter, Kemenczés János, Hirman Kristóf és Treiber Tamás részesültek az elismerésben, elsőként az U19 és az U17 húzóemberével készítettünk interjút.

VácziVáczi Milán – U19

Milán kitűnően védett októberben, számos bravúrral segítve csapatát, így Szabó Tibor őt nevezte meg a csapat legjobbjának, ami egy kapus esetében különösen nagy szó.

„Az ősz folyamán nagyon sok szoros mérkőzést játszottunk, nagyon sok helyzet alakult ki a kapunk előtt. Sokszor sikerült elhárítanom a veszélyt, hogy ne kapjunk gólt” – kezdte az élménybeszámolót fiatal kapusunk. „Az U19-ben már mindenki a felnőtt bajnokságra készül, és próbálja a legjobb formáját mutatni, ehhez nagyon sok edzés kell a csapattal, és külön Erdei Sanyi bácsival is.”

Milán bízik benne, hogy a hátralévő fordulókban képesek lesznek jó eredményeket elérni, az első lépést szombaton meg is tették, hiszen itthon verték 2-1-re a Kaposvárt. És, hogy ki a kedvenc játékosa? Ezt is megtudhattuk!

„A hátralévő mérkőzéseken is próbálunk jó teljesítményt nyújtani, hogy minél eredményesebb legyen a csapat. A kedvenc csapatom természetesen a Kecskemét, és emellett az Újpest, a kedvenc futballistám pedig Balajcza Szabolcs. Ha eddigi legkedvesebb élményemet kell megnevezni, akkor az MTK elleni gálameccset mondanám, ahol együtt játszhattam a régi kecskeméti sztárokkal.”

Szabó PéterSzabó Péter – U17

Szabó Péter már a korosztályos válogatottban is bemutatkozhatott korábban, és idén is stabil teljesítményt hoz, még a Kaposvár elleni siker után beszélgettünk vele.

„Egy jól védekező Kaposvárt tudtunk legyőzni, akiknek a kapusa is bravúrokat hozott. Két remek egyéni megoldásból sikerült gólokat szereznünk, küzdős meccs volt, de megérdemelten szereztük meg a három pontot. A hónap legjobbjának lenni nagyszerű érzés, de érzésem szerint a csapatból bárki lehetett volna.”

Bár a hétvégén vereséget szenvedett a korosztály, Peti rengeteg kellemes emléket őriz, és neki is megvannak természetesen a maga kedvencei.

„A kedvenc csapatom a Real Madrid, játékosként pedig Sergio Ramos. A hazai mezőnyben Varga Józsi játéka tetszik, akire szeretnék hasonlítani. Legjobb emlékeim közé tartozik a Nike Kupán a legjobb négybe kerülés, valamint az U15-ös bronz, és a tavalyi U17-es szereplés. Kedvenc meccseim közé tartozik, amikor 0-2-ről fordítottunk 4-2-re a Népligetben, illetve a Felcsút és a Szombathely tavalyi legyőzése.” 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu