Maczelka Gábor kispályán is bizonyíthat

A Scoregoal futsal csapata nyáron állt össze, és egyre jobb eredményeket érnek el az NBII közép csoportjában. A keret természetesen csupa kecskeméti kötődésű, főleg a megyei bajnokságok nagypályás csapataiban játszó futballistákból áll, most pedig klubunk játékosával bővül.

Maczelka

Maczelka Gábor korábban már dolgozott Hájer Sándor edzővel, aki nagyon szívesen erősítette volna meg csapatát a fiatal középpályással, így megtörtént a kapcsolatfelvétel a Scoregoal és a KLC-KTE SI közt, Török László szakmai igazgató pedig örül annak, hogy a tehetséges játékos a futball egy újabb területén fejlődhet.

„Hájer Sándor keresett meg, akivel kitűnő a viszonyom, hiszen korábban még együtt is játszottunk, jó barátságban vagyunk. Magam részéről nagyon fontosnak tartom, hogy a futsal élet is újra beindult a városban, jót tenne a nagypályás focinak is, ha korosztályos szinten is zajlana a munka, mert nagyon jó kiegészítő sportág számunkra a fejlődés szempontjából. Természetesen arra is figyelnem kell szakmai igazgatóként, hogy a napi edzések, és az akadémiai munka mellett, ne veszélyeztessék más sérülési lehetőségek a játékosokat, és ezt a jövőben is mindig mérlegelni fogjuk. Maczelka Gábort azonban most támogattam, bízom benne, hogy nálunk, illetve a Scoregoal csapatánál is képes lesz magas szinten teljesíteni.”

Maczelka Gábor is izgatott az új kihívás miatt, ám természetesen a nagypályás futball továbbra is kiemelt fontosságú számára:

„A nagypálya mellett mindig is szerettem a teremfocit, és most adódott egy lehetőség, hogy elkezdhetek futsalozni is a nemrég alakult kecskeméti csapatban. Szeretem a kihívásokat, úgy gondolom, hogy ebből még sokat profitálhatok a későbbiek során. Örülök, hogy a Scoregoal-nál is szerepelhetek, de a nagypályás foci természetesen ugyanolyan fontos marad számomra, mint eddig, szombaton az Illés Akadémia ellen kell bizonyítanunk, jó lenne minél jobb eredménnyel hazajönni. Ezúton is szeretném megköszönni a klubnak és Török Lászlónak, hogy nyitottak voltak a kettős szerepvállalásra!”

A két klub abban is megállapodott, hogy Maczelka Gábor csak a hétfőre eső bajnokikon léphet pályára, hiszen szombatonként rendezik a kiemelt bajnokság mérkőzéseit, így pénteken még biztosan nem lesz ott Piliscsabán, a Scoregoal következő fellépésén. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu