Győzelemmel zárta hazai szereplését a KLC-KTE

Vasárnap a Kiskőrös ellen búcsúzott a 2015-ös évre a Széktói Stadiontól csapatunk, és a játékosok győzelemmel köszönték meg a kitartó szurkolók bíztatását.

S. Juhász

S. Juhász Tamás duplával vette ki részét a sikerből

Márton Pál több helyen is megkavarta a kezdőcsapatot, az apai örömöknek örvendő Tóth Zoltán helyett ezúttal Borbély védett, míg Szabó Tamás hiányában, ismét Garaci kezdett a védelem baloldalán. Egy új arc is feltűnt a kezdőben, hiszen Ámann Krisztián eddig csak csereként kapott szerepet ősszel.

Tapogatózással nem bajlódtak a felek, már a 3. percben ziccerbe került Filus, ám Tóth szépen kiütötte lövését, de ettől függetlenül a kiskőröseik sem álltak vissza védekezni. Olyannyira nem, hogy a 16. percben meg is szerezték a vezetést, amikor egy szöglet után kifelejt labdát, Rimár tűzött kapura egyből 25-ről, a megpattanó löketet pedig nem védhette Borbély. A gól felpörgette a mieink játékát, előbb Filus fejese még fölé szállt, ám két perccel később kitűnő labdával szolgálta ki Filyót, aki tiszta ziccerben szépen lőtt a hosszú alsóba. Az első félidőben akadtak még további lehetőségeink is, ám Filus ziccerénél jól jött ki Tóth, majd Ihos távoli lövésénél is hárítani tudott.

Fordulás után maradt a kezdeti lelkesedés, és rögtön az 54. percben fordítani is tudtunk. Egy vendég szabadrúgásból vezettünk szép kontrát, melynek végén Filyó passzolt keresztbe, és a hosszún érkező S. Juhász higgadtan lőtt a jobb sarokba. A kapuk innentől ritkábban forogtak veszélyben, a Kiskőrös játékából hiányzott az igazi erő, míg mi számtalan kontra lehetőség során voltunk pontatlanok. A hosszabbításban sikerült így csak pontot tenni a találkozó végére, amikor ismét egy hazai pontrúgásból vezettünk kontárt. Egy felíveléshez már mindenki felment a vendégektől, ám ezt mi kifejeltük, Molnár pedig indította Nagyot, akinek passzába még belekapott a kilépő kapus, ám éppen S. Juhász elé paskolta a labdát, aki jó 20 méterről az üres kapuba gurított.

Csapatunk így győzelemmel zárta hazai szereplését, jövő vasárnap 13 órakor Bácsalmáson búcsúzunk az ősztől.

KLC-KTE – Kiskőrös 3-1 (1-1)

Megye I., 14. forduló, 300 néző

KLC-KTE: Borbély – S. Juhász, Urbán, Szabó Gy., Garaci – Molnár, Nagy L. – Ihos (Kovács A. 89.), Filus (Márki 91.), Filyó (Péntek 84.) – Ámann (Kürtösi 59.)

Kiskőrös: Tóth – Kertész (Lesták 65.), Madácsi, Rácz, Füleki (Sinkó 46.) – Rimár, Somlyai (Markó 58.), Cebei, Sárközi (Miklós 46.) – Pásztor (Gyurián 72.), Pohankovics

Gól: Filyó (27), S. Juhász (54., 92.) ill. Rimár (16.)

Márton Pál: Ahogy azt az előzetesben is mondtam, maximálisan azon voltunk, hogy a kitartó drukkereinket jó játékkal, megfelelő hozzáállással szolgáljuk ki. Utóbbi ma meg is volt, játékban természetesen voltak hibák, de ezt jó csapatszellemmel tudtuk pótolni. A győzni akarásunkat ma siker koronázta.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu