Szépen zárt a csapat, győzelem Bácsalmáson

Utolsó tétmeccsét játszotta 2015-ben a KLC-KTE vasárnap, és Márton Pál csapata szép és határozott futballal, magabiztosan szerezte meg a három pontot Bácsalmáson.

Szabó György

Szabó György szerezte csapatunk első gólját

Már az első perctől igyekezett fölénybe kerülni a KLC-KTE, ez a labdabirtokláson is meglátszott, hiszen sok mozgással és passzal igyekeztünk rést ütni a bácsalmási pajzson. A vendégek nem is igazán tudtak kijönni, főleg Harnost próbálták a megszerzett labdákból futtatni. A fölényünk lehetőségekben is megmutatkozott, rengeteg veszélyes beadás érkezett a szélekről, és a 19. percben egy szöglet után meg is szereztük a vezetést, Ihos beadását Szabó György csúsztatta a röviden a hálóba.

Nem sokáig tartott azonban az öröm, hiszen egy kósza hazai akció során, Bögre próbálta a védők mögé löbbölni a labdát a beinduló Milos Sztojanovics elé, akinek összeakadt a lába az őt kísérő Garacival, így büntetőhöz jutott a PVSE. Harnos nem hibázott, kilőtte a bal sarkot, megszerezve ezzel 10. bajnoki gólját. Szünet előtt még Nagy László szabadrúgása csattant a kapufán, majd Filus 18 méteres lökete ment kevéssel fölé, így végül 1-1-el vonulhattak öltözőbe a felek.

Fordulás után nem változott a játék képe, a Bácsalmás nagyon ritkán tudott veszélyt okozni a kecskeméti kapunál, mivel nem is igen tudtak odáig eljutni, egyedül egy Harnos szabadrúgást tudtunk feljegyezni. A KLC-KTE továbbra is higgadtan passzolgatott, és a széleket is sikerült jól megbontani. Filus Andor először egy Nagy beadást lőtt bele Eckert kapusba, de a 75. percben aztán már szerencséje volt. Jó 25 méterről szánta el magát lövésre, mely úgy pörgött fel egy védőn, hogy a ledermedő Eckert fölött behullott a léc alá.

Innentől kezdve maximálisan kézben tartottuk a meccset, sok terület nyílt támadóink előtt, és noha Parti Gábor nagy helyzetben elsőre még a kapusba lőtt, a 87. percben ő tette fel a koronát a csapat teljesítményére, amikor egyedül vezethette kapura a labdát, és ballal a bal alsóba tekert.

A KLC-KTE számára ezzel nem ért véget a munka, a csapat még edzésben marad, 6 játékosunk pedig a megyei válogatottnál kaphat szerepet a november 28-29-i, kecskeméti regionális tornán.


Bácsalmás PVSE – Kecskeméti LC KTE SI 1-3 (1-1)

Megye I., 15. forduló

PVSE: Eckert – Varga, Andelics (Németh O. 49.), Szávuj (Jeszics 74.), Farkas (Balázs 63.) – Bögre, Józsa, Sztojanovics V., Snyehola (Németh Á. 46.) – Harnos, Sztojanovics M.

KLC-KTE: Tóth – S. Juhász, Szabó Gy., Urbán, Garaci (Filus 35.) – Molnár, Péntek (Szabó T. 70.), Nagy L. – Ihos, Parti (Nagy G. 89.), Filyó (Kürtösi 80.).

Gól: Harnos (22. – büntető) ill. Szabó Gy. (19.), Filus (75.), Parti (87.)

Sárga lap: Garaci

Márton Pál: Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernünk az utolsó meccsünket, hiszen szeretnénk tavasszal előrébb lépni, ehhez ez a három pont igen fontos volt. A csapat végig olyan futballt mutatott a nehéz talajon is, mellyel kézben tudtuk tartani a mérkőzést, és a bácsalmásiak nem tudtak ebből kizökkenteni minket.


Az időjárási körülmények miatt, ezúttal nem tudtuk kameránkkal rögzíteni a találkozót, így szokásos videó összefoglalónk elmarad ezen a héten.

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu