Megnyerte első meccsét a Bács megyei válogatott

Szombaton Csongrád ellen játszotta első meccsét a Bács-Kiskun megyei válogatott, és Vanó Sándor csapata 4-1-es sikerrel kezdte a tornát.

bács

A kezdőcsapatban két KLC-KTE játékos, Filyó Gábor és Molnár Tamás is kezdett, míg S. Juhász Tamás csereként állt be a szünetben. A „mieink” már az elejétől kezdve határozottan léptek fel, több szép támadást is vezettek, majd egy Molnár-Filyó-Kohány összjáték után, a vezetést is megszereztük. Kohány Gábor tavaly a ceglédi torna gólkirálya lett, és idén is jól kezdett tehát. Sőt, itt még nem is állt meg, hiszen miután egy kitűnő indítást kapott a jobboldalon Molnártól, kihagyhatatlan helyzetbe hozta Sibingert, akinek csak az üres kapuba kellett lőnie az ötösről. Bár a szünet előtt még Filyó is a kapuba találat Valkai lefejelt labdájából, ezt les miatt nem adták meg.

Fordulás után maradt a kezdeményező játék, és ha már Kohány ilyen jól kezdett, Sibinger sem akart lemaradni tőle, egy zseniális bokapasszal hozta tiszta ziccerbe, a jobbon lendületből érkező S. Juhászt, aki Szalkai alatt a hosszúba passzolt. A gól után, a cseréknek is köszönhetően, némileg felpörgött Csongrád játéka is, Tóthnak egy alkalommal nagy bravúrra volt szüksége egy fejesnél, majd egy szerencsésen lecsúszó, balos lökettel szépítettek is. Nem akart azonban a háromból engedi Bács megye, és a hajrában vissza is állította a korábbi különbséget, amikor egy félpályán szerzett labdából, Balog ugratta ki Harnost, aki higgadtan értékesítette tiszta ziccerét.

A válogatott következő meccse Pest megye ellen lesz, kezdés 16 órakor.

Bács-Kiskun – Csongrád 4-1 (2-0)

Regionális torna, 1. meccs

Bács: Tóth – Princz (S: Juhász 36.), Szalontai, Valkai, Bene – Sibinger, Palásti, Kohány B. (Dostyicza 36.), Molnár T. (Hernády D. 36.) – Filyó (Balog 47.), Kohány G. (Harnos 58.)

Csongrád: Szalkai – Lőrincz (Tanács 43.), Vincze, Mácsai (Bakos 36.), Pócs – Kovács, Kozma (Lázár 43.), Baka (Mátó 48.), Bress – Varga (Molnár 48.), Orovecz (Cene 43.).

Gól: Kohány G. (13.), Sibinger (27.), S. Juhász (46.), Harnos (67.) ill. Pócs (49.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu