Az utolsó meccsen dől el a válogatott sorsa

Szombaton a Pest megye elleni 1-0-os vereséget követően, vasárnap magabiztos sikerrel kezdte a napot a Bács megyei válogatott Jász-Nagykun-Szolnok ellen. A mieink továbbjutás a Békés megye elleni találkozón dőlhet el.

Bács

Szakadó hóesésében, nagyon kevés helyzetet hozó meccsen maradt alul szombat este csapatunk, mely egy peches találattal alulmaradt a címvédő Pest megyével szemben. Vanó Sándor együttese így a vasárnapnak azzal a tudattal ment neki, hogy az időközben Csongrádot is legyőző Békés, illetve ezt megelőzően Jász-Nagykun-Szolnok ellen is három pontot kell szereznie a továbbjutáshoz.

Az első feladatot sikerrel vettük, hiszen ha nehezen is indult, de végül kiütéses sikert arattunk. Az első félidőben egy kitűnő jobboldali beadást, Harnos belsőzött szépen a bal sarokba, ám innentől kezdve sok hiba csúszott a játékba, így megnehezítette saját dolgát a csapat.  A második félidő elején majdnem büntetett is a sors, hiszen büntetőhöz jutottak a vendégek, ám szerencsénkre csak a kapufát sikerült megzörgetniük. Ez jó hatással volt játékunkra, ugyanis a csereként beálló Kohány Gábor is kiharcolt egyet a túloldalon, aki aztán magabiztosan be is vágta azt a jobb sarokba.

Innentől már érezhetően kézben volt a meccs, majd a hajrában a gólzsák is kiszakadt, a szintén csereként beálló Sibinger, kétszer is tökéletesen szolgálta ki Dostyiczát, aki az ötösről egyik lehetőségét sem hibázta el, majd a végén egy újabb Kohány büntetővel, kialakult az 5-0-os végeredmény.

Utolsó meccsét 14:30-kor játssza a csapat Békés ellen, ahol három pontot kell szerezni a továbbjutáshoz.


Bács-Kiskun – Jász-Nagykun-Szolnok 5-0 (1-0)

Bács: Varga – Princz (Bene 46.), Szalontai, Valkai, Szabó T. (Kohány B. 59.) – S. Juhász (Sibinger 36.), Szabó Sz., Hernády M. (Palásti 36.), Dostyicza – Harnos (Kohány G. 36.), Hernády D.

Gól: Harnos (6.), Kohány G. (46., 69. – mindkettő büntető), Dostyicza (66., 68.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu