Mercedes-KLA körkép (1. rész): Kitl Miklós

KitlAz év végéhez közeledve, kicsit kitekintünk Kecskeméten kívülre is, hogy a nyáron magasabb osztályba igazoló fiataljaink teljesítményének járjunk utána. Elsőként Kitl Miklósra esett választásunk, aki Magyarország egyik legnépszerűbb klubjához , a Diósgyőri VTK-hoz igazolt nyáron.

Kitl Miklós a KTE színeiben mutatkozhatott be az NBI-ben, ki ne emlékezne rá, rögtön a Ferencváros ellen gólt szerzett, és azonnal berobbant a köztudatba. Az akkor csupán 17 esztendős középpályás nevét nagyon gyorsan megjegyezték, emellett stabil helyet szerzett magának a korosztályos válogatottban. A 2014/2015-ös szezonban végül 27 NBI-es mérkőzésen 4 gólt szerzett, nyáron pedig a Diósgyőr nyerte az aláírásáért folytatott versenyt. Miki természetesen nem távolodott el a megyétől, hiszen legidősebb testvére immáron a Kiskunmajsa játékos-edzője, így maximálisan képben van klubunk eredményeivel is.

„Természetesen követem a csapat eredményeit a megyei első osztályban, és szurkolok is a sikeres szereplésért. Nagyon szép éveket töltöttem el Kecskeméten az akadémián, utána pedig a felnőtt csapatnál is egy jó közösségbe kerültem, ráadásul itt lettem NBI-es játékos. Nagyon sokat köszönhetek a városnak, a klubnak, remélem minél előbb újra élvonalbeli csapata lesz Kecskemét városának” – tekintett vissza Miki.

Kitl nyáron egy más közegbe, egy igazi topklubhoz került, ahol folyamatosan játszhat, 14-szer kezdőként, egyszer csereként vették számításba. A számok ellenére, most is a tőle megszokott maximalizmus jellemzi szavait:

„Magyarország egyik legnépszerűbb klubjához kerültem nyáron, ez nagy büszkeséggel tölt el, de nem lehetünk elégedettek a teljesítményünkkel, és én sem szeretnék kibújni a felelősség alól. Ennél sokkal több maradt sajnos bennünk. Nagyon bízom benne, hogy egy jó felkészülést követően, szép és eredményes tavaszt tudunk produkálni.”

Kitl

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu