Megye III.: Szenzációs őszt zártak

A KLC-KTE SI nyáron indította el második csapatát a megye III. északi csoportjában, és noha pár hét alatt kellett összeállítani és csapattá gyúrni a keretet, a főleg fiatalokra épülő együttes a bajnoki címért harcolhat.

megye3

Így indult a nyári felkészülés új csapatunk számára

Kitűnőre sikerült a KLC-KTE II. első féléve, hiszen 14 meccséből 11-et megnyert a csapat, ráadásul egyedüliként mondhatják el magukról, hogy le tudták győzni a listavezető Szabadszállást, mely ezen kívül pontot sem hullajtott. Márton Tibor és Karakas Ferenc főleg korábbi kecskeméti futballisták visszacsábításával szeretett volna ütőképes keretet kialakítani, és ez maximálisan sikerült is.

Ugyan zömmel huszonévesek futballoznak a megye III-ban, azért néhány rutinos róka, illetve ifjú siheder is helyet követelt magának. A kapus, Meggyes Norbert (1975), illetve a középpályán és a védelemben is bevethető Zsoldos László és Néma Balázs (mindketten 1998-ban születtek) között például 23 év korkülönbség van előbbi javára, de a keret korelnöke, Mészáros Róbert (1968) például kereken 30 esztendővel született korábban a fiataloknál. A kor azonban sem a pályán, sem azon túl nem érdem, vagy hátrány, hiszen kitűnő csapategység nélkül, aligha szerepelt volna ilyen eredményesen a társaság, melyet Márton Tibor bátran forgatott is ősszel.

megye3

11-szer mosolyoghattak ősszel a sikerrel megvívott bajnokik után

A KLC-KTE II. csupán két vereséget szenvedett a Solt és Fülöpháza vendégeként, előbbi együttestől ráadásul még második meccsükön kaptak ki. Emellett az Apostag elleni hazai döntetlen csúszott be a végén, ami talán a vereségeknél is fájóbb lehet, hiszen csupán a középmezőnyhöz tartozott riválisunk. A mieink így 5 pontos hátránnyal várják a tavaszt, de céljuk továbbra is a bajnoki cím megszerzése.

Ki kell emelni, hogy a KLC-KTE II. hátul és elöl is nagyon stabil lábakon állt, hiszen a 10 kapott gól a legkevesebb a mezőnyben (ráadásul 7 alkalommal érintetlen maradt a kapujuk), míg a 76 szerzett a második legtöbb a Szabadszállás (93) mögött. Csupán egyszer, Fülöpházán fordult elő, hogy gólképtelen maradt a csapat.

A gólkirályi címért versenyben is van egy kecskeméti játékos, hiszen Bende Ádám 22 találattal követi a 24 gólos Lantos Henriket (Ágasegyháza), rajta kívül még Szabó Gábor (17 gól) és Sándor Tamás (11 gól) tudott kétszámjegyű góltermést produkálni.

Tabella

megye3

A KLC-KTE II. őszi góllövői: 

22 gólos: Bende Ádám

17 gólos: Szabó Gábor

11 gólos: Sándor Tamás

7 gólos: Zsoldos László

6 gólos: Tóth Zalán

3 gólos: Faragó Sámuel, Bársony Richárd,

2 gólos: Angeli Martin, Cselei Máté

1 gólos: Csőke Szebasztián, Néma Balázs, Kelő Viktor

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu