Évzárót tartott a KLC-KTE SI

Idén is a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola adott otthont klubunk utánpótlás évzárójának, ahol a legkisebbektől, egészen az akadémiai korosztályokig ott volt minden fiatal. Hagyományteremtő céllal, ebben az évben különdíjakkal jutalmazták a legjobban teljesítő futballista palántákat.

Évzáró

A műsor felvezetéseként Varga-Fekete Zsófia énekelt a gyerekeknek és az őket elkísérő szülőknek, majd bemutatták az est hivatalos személyeit és vendégeit, így Dr. Salacz László országgyűlési képviselőt, Fáriné Boros Erika intézményvezetőt, S. Juhász Attila ügyvezető elnököt, Török László szakmai igazgató és Karakas Ferencet, a gyermek szakág vezetőjét.

Évzáró

Először S. Juhász Attila köszöntötte a megjelentek, aki röviden értékelte a 2015-ös évet, ami érzése szerint igen mozgalmas volt a kecskeméti futball számára. A felnőttek szempontjából egy új helyzet állt elő, az NBI megszűnésével a megyei első osztályból kell újra építkezni, a cél pedig továbbra is az, hogy összefogással minél gyorsabban osztályokat sikerüljön lépni.

Az utánpótlásra térve elmondta, nyáron talán sok szülő pánikba esett, hogy mi lesz így a gyerekek sorsa, de azok döntöttek jól, akik maradtak, hiszen a KLC-KTE SI továbbra is a lehető legmagasabb szintű képzést és körülményeket tudja biztosítani a gyerekeknek. A klub a nehezebb utat választotta a nagy akadémiákhoz képest, hiszen míg ott összegyűjtik a tehetségeket, Kecskeméten óvodás kortól nevelik őket, hogy aztán eljussanak a korosztályos válogatottakig, vagy, ahogy Pekár László példája is bizonyítja, akár a nagyválogatott keretéig. Zárásként buzdította a szülőket, hogy továbbra is bízzanak a klubban, és az itt zajló munkában, emellett köszönetet mondott az önkormányzatnak, amiért ingyenesen biztosítják a Széktói Stadiont a minőségi munkához, a Mercedes-Benz Gyárnak, amiért immáron három éve kiemelt támogatója az utánpótlásnak, valamint minden olyan cégnek és magányszemélynek, akik akár TAO, vagy akár más formában segítik a megkezdett munkát.

S. Juhász Attilát Dr. Salacz László felszólalása követte, aki kiemelte, hogy óriási siker a sportágnak, hogy a válogatott kijutott az Eb-re, és ahogy azt a sorozat folyamán láthattuk, nemcsak a rutinos játékosok, de az olyan fiatalok is maximálisan kivették ebből részüket, mint Kleinheisler László, vagy Nagy Ádám. Örömteli, hogy minden szinten bátran nyúlnak az utánpótlás játékosokhoz, és mivel Kecskeméten jelenleg az építkezés ideje van itt a nyári eseményeket követően, a KLC-KTE SI fiataljaira hatványozottan nagy szerep hárulhat ebben. A városban láthatóan nagy igény van a futballra, hiszen a nyáron alakult futsal csapat is szép sikereket ér el az NBII-ben, és egyre többen kíváncsiak meccseikre.

Évzáró

A felszólalókat a díjátadás követte, ahol a grassroots csapatok legjobbjait jutalmazták, valamint átadták a kiemelt bajnokságban szereplő korosztályok számára a Talentum díjakat, illetve a legjobb kapusnak járó Tasnádi díjat is.

A KLC-KTE SI 2015-ös díjazottjai:

Csillag Márk, Majoros Benjámin, Balla Dániel, Szabó Benedek, Hegedűs Marcell, Lázár Benedek, Kovács Dániel, Katona Márk, Putnoki Ferenc, Vezsenyi Ákos, Szalkai Béla, Gömöri Dániel, Bálint Attila, Kima Miklós, Deák Dávid.

A Mercedes-KLA Talentum díjasai:

Treiber Tamás, Kovács Péter, Csalár Ákos, Terbe Botond, Szabó Péter, Rozsi Dominik.

Tasnádi díj: Váczi Milán

Az átadókat a Wallkings együttes fellépése követte, akik látványos produkciójukkal azonnal magukra szegezték a gyerekek tekintetét (műsorukról hamarosan videós beszámolónkból is ízelítőt kaphatnak olvasóink), majd zárásként az ajándékozás következett, a gyerekek egy-egy kulaccsal gazdagodtak karácsonyi ajándékként a klubtól, ami jövőre hasznos is lehet majd az izzasztó edzések alkalmával.

évzáró

Most azonban már a pihenésé a főszerep, hiszen ez az év ezzel hivatalosan is lezárult az utánpótlás számára. Minden játékosunknak, illetve minden családnak kellemes, meghitt ünnepeket, illetve sikerekben gazdag 2016-os esztendőt kívánunk!

Teljes galéria Facebook oldalunkon ITT érhető el! 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu