Lóczi Péter úgy érzi, folyamatosan fejlődik az U14

Akadémiai évértékelőnket a kiemelt bajnokságok legifjabb korosztályával folytatjuk, a Mercedes-KLA U14 őszét, Lóczi Péter vezetőedző értékelte.

U14

Hogyan értékelnéd a csapat őszét?

Vegyes érzések kavarognak bennem az őszi szerepléssel kapcsolatosan, hiszen a sokszori jó és tudatos játék nem párosult eredménnyel, és így sajnos kevés pontot szereztünk. Több olyan mérkőzésünk is volt, ahol végig domináltunk, de nem tudtunk pontot, pontokat szerezni. Azt még szeretném megemlíteni, hogy ezek a gyerekek eddig nem játszottak se bajnoki rendszerben, se nagy pályán, ellentétbe az összes többi csapattal, így egy éves hátránnyal indultunk a többiekkel szemben. Próbáltunk ehhez alkalmazkodni gyakorló mérkőzések lekötésével, de a bajnoki tétmérkőzés, és az edzőmérkőzés azért nem ugyanaz. Véleményem szerint túl nagy ugrás volt a megyei Bozsik program után az országos bajnokságban szerepelni. Őszi szereplésünkre természetesen nem vagyunk büszkék, de az ország 16 legjobb csapata játszik egymással hétről- hétre, és minden hétvégén nagyon komoly erőpróbának vannak kitéve a srácok. Ez természetesen jó, mert csak ilyen mérkőzéseket játszva lehet fejlődni!

Milyen pozitívumokat emelnél ki, miben kell fejlődni?

Pozitívumként kiemelném, hogy egy mérkőzés kivételével végig kiegyensúlyozottan és jól játszottunk, csak az MTK elleni mérkőzés sikeredett nagyon rosszul. Próbáltunk csapatként működni mindig, és úgy érzem ez sikerült is, sokszor a nálunk jóval nagyobb játékerőt képviselt akadémiák ellen is tisztességesen helytálltunk. Minden mérkőzésen próbáltunk játszani, felépítve a játékunkat a labdakihozataloktól, a rövid passzos támadás befejezésekig. Ez természetesen nem mindig sikerült, de pozitívum, hogy a játékosok mindig törekedtek arra, hogy játsszák a futballt. A helyzetkihasználásunkban mindenképpen fejlődnünk kell, számtalan ziccer maradt kihasználatlanul, és ez értékes pontokba került! Az egységes képzési rendszerünk 6 hetes periodizációs ciklusokra van bontva, ezeken belül egy- egy taktikai elemmel kiemelten foglalkozunk az adott héten, ezeket a súlyozott gyakorlásokat szeretném a mérkőzéseken is visszalátni! Fejlődnünk kell mentálisan is, de ez úgy gondolom tavaszra sikerülni fog.

LócziKiemelnél játékosokat?

Mivel nem szerepeltünk valami fényesen, kiemelni nem szeretnék senkit sem, mindenkinek voltak jobb és gyengébb pillanatai, napjai, állandósítani szeretnénk egy jó formát a csapaton belül, és akkor tavasszal nem lehet probléma. Mint már korábban említettem, ezek a gyerekek még semmilyen szervezett kereteken belül nem játszottak, sokuknak hirtelen jött a nagy terhelés, heti 5 edzés és komoly tétmeccs a sok utazással, de ha ehhez hozzászoknak és alkalmazkodnak, akkor az eredmények sem fognak elmaradni.

Milyen célokat tűztetek ki a tavaszi szezonra?

Versenykiírás még nincsen, így semmit nem tudunk a kiesésről és a feljutásról, de egyértelmű célunk a biztos bennmaradás, és már ismerve a mezőnyt, ez nem okozhat gondot. Bízunk benne, hogy az ősszel ellentétben, tavasszal a szerencse is mellénk fog szegődni. Az ősz nagy részében jól és tudatosan játszottunk, ezt szeretnénk átmenteni, kiegészítve eredményes helyzetkihasználással. Bizonyítani akarjuk, hogy helyünk van a szűken vett elitben, és tényleg az ország 16 legjobb csapata között van a helyünk! 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu