Csima Gyula: Nagyon sok értékünk van!

A Mercedes-KLA U17 és U16 más-más célokért küzdött ősszel, tavasszal mindkét korosztályban a minél jobb szereplés lesz a cél. Az U17 ugyan végül nem tudott bekerülni a legjobb nyolcba, de Csima Gyula szerint így is rengeteg értékük van.

Csima

Ha értékelni kellene a csapatok szereplését, milyen mérleget vonnál?

Az U17-el azt tűztük ki célul, hogy próbáljunk meg bekerülni a legjobb nyolcba, ez sajnos az utolsó meccsen ment el. Megvannak ennek természetesen az okai, de azt is látni kell, hogy a két korosztály kicsit átalakulóban van, sokan érkeztek, voltak távozók is, az U16-ból pedig többen az U17-ben futballoztak ősszel. Bár a fiatalok fejlődését ez szolgálja, és erre törekszünk minden évben, de a riválisoknál ez nem annyira volt jellemző, ez fizikálisan sokszor a javukra billentette a mérleget. Mint említettem, az U16-ból többen feljebb játszottak, így az eredményességre ez rányomta a bélyeget, de az új játékosok egyre inkább beilleszkednek, egyre jobban fejlődnek, és az utolsó meccseken ez már a játékunkon is érezhető volt. Mindkét csapatnál nagy probléma volt azonban a helyzetkihasználás, ebben sürgősen fejlődnünk kell!

Kiket emelnél ki?

Szerencsére nagyon sok értékünk van! Mészáros Dávid, Szabó Péter, Terbe Botond, Balázs Emil és Pataki Ádám is kitűnően futballozott az U17-ben, míg az U16-ból Csalár Ákost és Szekeres Gergőt emelném ki. Terbe Botond kapcsán érdemes megjegyezni, hogy korábban bekerült a válogatottba, majd kikerült, de végül kemény munkával újra odafért. Nyáron a maradás mellett döntött, folyamatosan játszik és fejlődik, amit nem minden kortársa tud elmondani sajnos a korábban távozók közül.

Milyen célokkal várjátok a tavaszt?

Tavasszal minél jobb eredményeket akarunk elérni, és arra készülünk, hogy a tavalyi versenykiírás lehet idén is irányadó, vagyis az U17 eredménye dönthet a kieséséről. A felelősség tehát nagy lehet a korosztályon.

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu