Mercedes-KLA körkép: Pekár László mindent megtesz, hogy ott legyen az Eb-n

A Mercedes-KLA korábbi növendékeit kerestük meg decemberben, hogy bemutassuk honnan indultak, illetve hová is jutottak Kecskemétről. Pekár Lászlóval folytattuk sorozatunkat.

Pekár

Az első kérdésem kicsit az utóbbi másfél évedre térne ki. Elkerültél először Nyíregyházára, ahonnan némileg kényszerű okokból kellett eljönnöd, pedig mondhatjuk, hogy közönség kedvenc voltál. A jó formád mindenesetre nem tört meg, hiszen Felcsúton is nagyon gólerősen játszol. Mi a titok, ha egyáltalán van?

Két éve nyáron járt le a szerződésem Kecskeméten, és már akkor is több választási lehetőségem volt, hogy hova igazoljak. Úgy érzem jó döntést hoztunk a menedzseremmel, hiszen nagyon megszerettem Nyíregyházát, és a szurkolók is kedveltek. Sajnos a sors úgy hozta, hogy el kellett jönnöm, ha nem így alakulnak a dolgok, talán még mindig ott játszom. Titok nincs, csak sok munka. Keményen edzek, rengeteg pluszmunkát végzek az edzések mellett, és folyamatosan jobb akarok lenni. A bajnokság elején nagyon jó formában voltam, jöttek a gólok és az eredmények is. Utána sajnos visszaestünk, de azon leszünk, hogy tavasszal javítsunk, mert a Puskás Akadémiának nem ott van a helye, amit most a tabella mutat!

A munka kifizetődő volt, hiszen ott voltál a norvégok elleni győztes párharc során a válogatott keretben. Decemberben is a válogatottal tréningeztél, hogyan látod az esélyeidet az Eb-re?

Hihetetlen, leírhatatlan örömet éreztem, amikor megkaptam a meghívót a pótselejtezőre. Óriási megtiszteltetés volt ilyen nevekkel harcolnom a hazámért! Pályára ugyan nem léptem, de örök élmény marad az itthoni ünneplés a szurkolókkal. Minden erőmmel azon leszek, hogy ott legyek Franciaországban is!

PekiAz utánpótlás évzárón S. Juhász Attila a Te pozitív példádat hozta fel a gyerekeknek, hiszen az első Mercedes-KLA növendék vagy, aki eljutott a felnőtt válogatott kerettagságig. Mit üzennél a srácoknak?

A kis focista palántáknak azt üzenem, hogy ugyan nagyon nehéz eljutni idáig, de nem lehetetlen. Rengeteg lemondással, rengeteg pluszmunkával jár, de mindent megér.

Kecskeméten lettél NBI-es játékos, de az odáig vezető út talán még meghatározóbb volt számodra az utánpótlásban. Tudni érdemes, hogy többen is el akartak csábítani, mégis a maradás mellett döntöttél. Mi volt ennek az oka, illetve miért volt érdemes maradni?

Valóban sokan csábítottak fiatalabb koromban, de nem voltam híve annak, hogy évente csapatot váltsak. Az akadémia nekem nagyon bejött, és főleg azért, mert nem voltunk bezárva, sokkal több szabadságot kaptunk, mint más helyeken. A szabadidőnkkel tényleg szabadon rendelkezhettünk, elmehettünk például moziba. 

Mit adtak neked a kecskeméti évek, mire emlékszel a legszívesebben, akár utánpótlás, akár már NBI-es játékosként?

Kecskemét mindig fontos része marad az életemnek, hiszen itt lettem NBI-es futballista. Nem mellesleg rengeteg barátot szereztem, sok szép emlékkel gazdagodtam.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu