Mercedes-KLA körkép: Csillag Dáriussal szárnyalta túl céljait a Budaörs

Csillag Dárius 2013 nyarán igazolt a Honvédtól Kecskemétre, és a Mercedes-KLA mellett a felnőtt csapatnál is elkezdhette bontogatni szárnyait, amit most az NBII-ben kamatoztat. „Dara” nyáron a Budaörs szakmai stábját győzte meg próbajátékon, hogy érdemes bízni benne, majd leigazolása után fontos gólokkal szerzett helyet magának a kezdőcsapatban. Korábbi akadémistáinkkal foglalkozó sorozatunk újabb részében beszélgettünk vele.

Csillag

„Szerencsésnek érzem magam, mert Kecskemét után ismét egy remek közösségbe kerültem. Az edzőm bizalmát az első perctől éreztem, és azon voltam, hogy a csapattársaim elismerését is kivívjam. Ugyan a felkészülés közben tudtam csak bekacsolódni, de örülök, hogy be tudtam épülni, és talán azt is mondhatom, meghatározó játékosa lettem a csapatnak” – mesélt a kezdetekről Csillag.

A januárban 21. életévét betöltő játékos alaposan elkapta a fonalat új csapatánál, hiszen az NBII-ben 4-szer, a Magyar Kupában 2-szer vette az ellenfelek kapuját. Eredményességét a bizalomnak, illetve a plusz munkának tudja be Dara.

„Fokozatosan kaptam meg a lehetőséget, eleinte nem is úgy ment a játék, ahogy én akartam, de később a kemény munkának köszönhetően elkaptam a fonalat. Az eredményességem két dolognak köszönhető érzésem szerint, az egyik a bizalom, a másik a rengeteg plusz munka.”

A Budaörs az NBIII-ból feljutva, újoncként a biztos bennmaradást tűzte ki célul a szezon előtt, ezt azonban alaposan túlszárnyalták eddig, hiszen a dobogón telelhetnek. Csillag is elismeri, hogy ilyen jó szereplésben még ők sem hittek.

Csillag„A csapat várakozáson felül teljesített egész ősszel. Talán mi sem gondoltuk, hogy ilyen jó helyen fogunk zárni, de a csapategység, az egész heti felkészülésünk minden hétvégén meghozta az eredményt. Minden meccsen a maximumra törekedett a keret összes tagja, nem volt olyan alkalom, amikor valaki ne tett volna hozzá valami extrát, amivel aztán nyerni tudtunk.”

Csillag tehát kitűnően érzi magát Budaörsön, és jó úton halad a felnőtt karrierje, ám a kecskeméti két év a Mercedes-KLA és a KTE kötelékében természetesen mindig kedves marad számára.

„A kecskeméti időszak nagyon sokat segített abban, hogy most ilyen szép sikerekről tudjunk beszélgetni, hiszen ott kaptam meg az első alapokat egy jó felnőtt karrierhez. Nagyon sokat edzhettem az első csapattal, és rengeteg segítséget kaptam. Külön ki szeretném emelni Gyagya Attilát, akire példaképként nézek fel a mai napig, mert nagyon sok hasznos tanáccsal látott el, nemcsak a pályán, de azon kívül is. Nagyon jól érzem magam Budaörsön is, ha rajtam múlik, akkor egy ideig biztosan nem szeretnék most váltani, tavasszal még jobban és eredményesebben akarok futballozni. Remélem, a csapat is együtt marad, hiszen együtt értük el ezt a remek teljesítményt, még akkor is, ha a végét picit elrontottuk" - beszélt már közelebbi céljairól is Dárius zárásként. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu