Mercedes-KLA U19: Szabó Tibor szinte teljes kerettel készülhet

Az U19-es csapatnál zajló munkáról, illetve a felkészülés menetéről Szabó Tibort kérdeztük, aki szinte teljes kerettel dolgozhat. Maczelka Gábor lábtörést szenvedett, így egyelőre gipszben lábadozik.

Szabó Tibor

„Múlt héten megkezdtük a munkát, és szinte teljes létszámban zajlik a felkészülés. Maczelka Gábor sajnos egy fáradásos lábközépcsont töréssel jött vissza, így egyelőre gipszben lábadozik, vélhetően csak márciusban számíthatunk rá. Ezen kívül csak egy kisebb sérülés érinti a csapatot, Csizmadia Tamásnak enyhébb agyrázkódása van, így a héten biztosan pihenni fog” – beszélt a keret pillanatnyi állapotáról Szabó.

A korosztály minden nap edz, ráadásul az erőnlétre is nagy hangsúlyt fektet a stáb, hiszen heti két alkalommal Borbély Erik és Szilvási András foglalkozásait látogatják a fiatalok.

„Minden nap edzünk, kedden és csütörtökön Szilvási Andrással, illetve a munkába most bekapcsolódó, Borbély Erikkel dolgozunk. Ehhez jön még pluszban a két reggeli akadémiai edzés. Szombaton eredetileg a Nagykőrössel játszottunk volna először, ám kényszerű változás lesz, keressük az új edzőpartnert. A többi edzőmeccsünk már le van kötve, ennek egy része HLSZ Kupa, másik fele pedig felnőtt csapatok elleni teszt” – mondta a programról az U19 vezetőedzője.

Könnyen elképzelhető, hogy tavasszal néhány játékos a felnőtt csapatnál is szóba kerülhet, ám erről az utánpótlás versenykiírás véglegesítése után születhet döntés.

„Egyelőre még vannak kérdőjelek, nem ismert a pontos versenykiírás, így nem tudjuk, melyik korosztályok döntenek a kieséséről és a feljutásról. Emellett még az első forduló időpontja sincs meghatározva, így a felkészülést február közepéig alakítottuk ki. Szeretnénk a felnőtt csapatnak is adni néhány játékost, ám erről is csak akkor tudunk dönteni, ha az említett kérdésekre választ kapunk, és pontosan látjuk, milyen elvárásoknak kell megfelelnie az U19-nek tavasszal” – mondta Szabó Tibor.

A Mercedes-KLA U19 felkészülési meccsei:

01.23. (szombat), MKLA - ?, 13:00 (Műkert)

01.30. (szombat), MKLA – Pilis, 14:00 (Széktói)

02.03. (szerda), Honvéd – MKLA, ? (HLSZ Kupa)

02.06. (szombat), Vasas – MKLA, 10:00 (HLSZ Kupa)

02.10. (szerda), MKLA – FTC, ? (HLSZ Kupa, Széktói)

02.13. (szombat), MKLA – KHTK, ? (Széktói) 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu