Felkészülés: Kecskeméti LC – Hódmezővásárhely 1-3

Lejátszotta első felkészülési meccsét a Kecskeméti LC, melyen 3-1-es vereséget szenvedtünk az NBIII-as Hódmezővásárhelytől.

Tölgyesi

A találkozón kisebb sérülés miatt S. Juhász Tamás és Nagy László sem játszhatott, de hiányzott a hosszabb kihagyás előtt álló Kürtösi Viktor és Szabó Tamás is. Több új arc is ott volt azonban a pályán, hiszen Eugene Salami, Tölgyesi Viktor és Harnos Zoltán is játszott első edzőmeccsen, míg a Mercedes-KLA U19-es csapatából Nemesvári Dániel, Rozsi Dominik és Bartucz Martin kapott bizalmat Némedi Norberttől.

A HFC már január 4-én megkezdte a munkát (ez a negyedik edzőmeccsük volt) és ez a frissesség terén is érződött egyelőre, végig igyekeztek tempót diktálni, és labdabirtoklási fölényt kialakítani. Ugyan sok helyzet nem alakult ki az első félidőben, de egy szerencsés góllal így is vezetést szereztek, egy kapufáról kipattanó szabadrúgást sikerült először a hálóba pofoznia a vendégeknek. A folytatásban inkább mezőnyjátékot láthattunk, pontrúgásokból alakult ki maximum veszély, Szabó György akár könnyen egyenlíthetett is volna egy jó beívelés után.

Némedi Norbert igyekezett forgatni csapatát, több poszton is kipróbálta játékosait, a második játékrészben pedig mindenki bizalmat kapott. Nem volt szerencsénk ugyanakkor a sérülésekkel, hiszen az első félidőben Péntek József, a másodikban Bartucz Martin hagyta el idő előtt a pályát, így hosszabb időt játszott emberhátrányban csapatunk. Fordulás után kezdeményezőbbé vált játékunk, főleg Eugene Salami volt nagyon aktív, aki Tölgyesi Viktor kitűnő szabadrúgása után, védhetetlenül fejelt 5 méterről a kapuba. A hajrát azonban a vendégek bírták jobban, akik két kapufa után, végül egy büntetővel jutottak ismét előnyhöz, majd a lefújás pillanatai előtt egy kontra végén állították be az 1-3-as végeredményt.

A meccs krónikájához tartozik, hogy a kecskeméti drukkerek ezúttal is igyekeztek rengeteg pozitív energiát küldeni Hetényi Dávidnak, a lefújást követően pedig közösen üzentek a csapattal.

Dávid

Kecskeméti LC – Hódmezővásárhelyi FC 1-3 (0-1)

01.23. (szombat), Széktói műfű, edzőmeccs 

KLC (1. félidő): Tóth – Márki, Szabó Gy., Urbán, Molnár T. – Tölgyesi, Bartucz, Péntek – Filus, Harnos, Ihos.

KLC (2. félidő): Borbély – Szabó Gy. (Ámann), Rozsi, Urbán, Molnár T. (Dócs) – Nemesvári, Tölgyesi, Bartucz, Ihos – Salami, Parti.

Gólszerzőnk: Salami

Következő meccs: 01.27. (szerda), Kecskeméti LC – Pilis 19:00 (Széktói műfű)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu