Czéh László: 48!

Ma ünnepli 48. születésnapját kecskeméti klublegendánk, Czéh László, aki több klubnál is beírta magát a futball históriás könyvébe.

Czéh

Laci 1968. február 1-én született Kecskeméten, és itt is kezdett el természetesen futballozni, a KSC-nél járta végig a felnőtt futballig vezető ranglétrát. 1988-ban a Pécs vetett szemet rá, ahol Garami József keze alatt dolgozhatott, 1990-ben Magyar Kupát nyert, egy évre rá pedig bronzérmet ünnepelhetett, aminek köszönhetően az UEFA Kupában is szerepelhetett a PMSC-vel a Manchester United ellen. 1992-ben kétszer léphetett pályára a magyar válogatottban, valamint a Videotonhoz igazolt, majd két évvel később a Ferencváros kötelékébe került, a zöld-fehérekkel a bajnoki címet és a Kupát is elhódította a szezon végén.

A sikeres évet követően légiósnak állt, és 2001-ig Izraelben futballozott, ahol főleg a Maccabi Netanyánál lett igazi közönség kedvenc, bajnok és gólkirály. A mai napig óriási szeretettel fogadják, nemrég az ünnepélyes stadionavatón is jelen volt, ahol 15 ezer ember skandálta nevét, miután megérkezett a kezdőrúgáshoz.

Czéh

Az izraeli szereplést követően visszatért oda, ahonnan elindult, játékosként is segítette még a csapatot, visszavonulását követően pedig edzőként és játékos megfigyelőként, elsősorban az utánpótlásban vállalt szerepet Kecskeméten, megbízott edzőként és pályaedzőként azonban az NBI-ben is dolgozott a KTE-nél. 2014-ben bajnoki címet és feljutást ünnepelhetett a Mercedes-KLA U21-es csapatának vezetőedzőjeként. Most a fiatalok egyéni képzéséért felel, és tél óta párhuzamosan Némedi Norbert munkáját is segíti a megye I-es felnőtt csapat mellett. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu