Mercedes-KLA körkép: Verebélyi Konrád kirobbanthatatlan a Cegléd kapujából

KoniA Mercedes-KLA korábbi kapusa, Kecskeméten az NBI-ben is bemutatkozhatott, nyár óta pedig az NBIII-ban feljutásért küzdő Ceglédet erősíti. Bár eleinte még a padon kezdett a 20 esztendős hálóőr, a negyedik forduló óta kirobbanthatatlan a kezdőből.

Nyáron Ceglédre, az NBIII-ba igazoltál, ahol aztán menet közben alapember is lettél. Hogyan tekintesz vissza az őszödre?

A bajnokságot még nem velem, hanem Trepák Attilával a kapuban kezdte a csapat, majd a negyedik forduló után Varga Attila jelezte, hogy szeretné nekem is megadni az esélyt. Onnantól kezdve végig én védtem a kupameccseken is, így mondhatom talán, hogy sikerült helytállnom. Ez volt az első komoly tapasztalatom felnőtt szinten, szerencsére jól alakultak a meccseim.

Csapatként is jól szerepeltek, hiszen a feljutásra minden esélyetek megvan, 7 pont előnyötök van a harmadikkal szemben, és csupán egy egység a hátrányotok a Nyíregyháza mögött. Minek köszönhető a kitűnő szereplésetek?

Nyáron még sok kérdőjel volt a csapat körül, nem lehetett tudni, milyen célokkal vághatunk neki reálisan a szezonnak. Végül sikerült egy olyan keretet kialakítania a szakmai stábnak, mely erős és egységes, főleg utóbbi erényünket emelném ki. Nagyon összekovácsolódott a társaság, ennek köszönhető, hogy ilyen előkelő helyen zártunk. Főleg annak tükrében nagy eredmény ez, hogy a csoport rendkívül erős, elég csak az NBI-ből kizárt Nyíregyházát említeni, de a Kazincbarcika és a Cigánd is komoly rivális.

Verebélyi

Milyen célokkal vágtok neki a tavasznak?

Nagyon szeretnénk feljutni, az igazából a végén már mindegy, hogy bajnokként, vagy másodikként. Én nagyon pozitívan várom a tavaszt, és természetesen azt szeretném, hogy legyünk bajnokok a végén, de az ezüst sem lenne csalódás persze. Ugyan a felkészülési meccseinken eddig felemás eredményeink vannak, de a kemény alapozás mellett ez még benne van, a bajnokság teljesen más lesz. Személy szerint nagyon vágyom rá, hogy jövőre már az NBII-ben védhessek.

Egy meccsed már van az NBI-ben, a cél gondolom az, hogy minél hamarabb több legyen. Milyen célokat tűztél ki magad elé rövidebb, illetve hosszabb távra?

Fokozatosan igyekszem építeni magam, jelenleg már arra is nagyon büszke vagyok, hogy egy NBIII-as élcsapatban védhetek. Egyelőre nyárig írtam alá Ceglédre, de jól érzem magam a klubnál, az NBII-ben is örömmel védeném a csapat kapuját. Meglátjuk, mit hoz majd a jövő. A hosszú távú célom természetesen az, hogy ismét az NBI-ben védhessek. Nem vagyok még elkésve, fiatal vagyok, és kapusok helyzete egyébként is más, mint a mezőnyjátékosoké.

Minden volt akadémistánál megkerülhetetlen téma, hogy milyen emlékeket őriz Kecskemétről. Te már nagyon fiatalon a felnőttekkel edzhettél, miként tekintesz vissza?

16 éves voltam, amikor Török László felhívott a felnőtt csapathoz edzeni, ezért a mai napig hálás vagyok neki. Nagyon boldog voltam, már csak abból fakadóan is, hogy 12 évesen kerültem Kecskemétre, és 16-19 éves koromig – egy féléves honvédos kitérőt leszámítva – végig ott edzhettem az NBI-es keret mellett. Megkaptam a lehetőséget edzőmeccseken, védhettem a kupákban, ülhettem a kispadon a bajnokságban. Végül jött a nagy pillanat, hiszen Bekő Balázs úgy döntött, hogy 2014 tavaszán az utolsó fordulóban a kezdőbe jelöl a Puskás Akadémia ellen. Neki is hálával tartozom a bizalomért, és azóta is azon dolgozom, hogy újra NBI-es meccsen állhassak a kapuban. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu