Némedi Norbert sok fiatalra építene, Harnossal és Tölgyesivel egyezségre jutottak

Vezetőedzőnk értékelte a gödöllői sikert, illetve beszélt a keretet érintő témákról is. Tóth Zoltán kapus távozik Kecskemétről, ám a szerdai edzőmeccsen már utódja védett.

Némedi

Miként értékelnéd a szerdai sikert?

Úgy gondolom, hogy folyamatosan haladunk azokkal a dolgokkal, amit látni szeretnék, kifejezetten jó teljesítményeket is láttam a meccsen. Kicsit fáradtabbak voltunk, de ez jelen pillanatban természetes, mert az alapozás legnehezebb stádiumában vagyunk. Korábban azt mondtam, hogy jó úton haladunk, ez a meccs is megerősített ebben.

Szabó Gergő személyében egy új kapus érkezett, Tóth Zoltán ugyanakkor távozott. Mi ennek az oka?

Kapus poszton változás történt a csapatban, ugyanis Tóth Zoli úgy döntött, hogy befejezi. Régebb óta érlelődött benne ez a döntés, tudni kell, hogy Szentesről járt be rendszeresen edzésekre és meccsekre. Építgeti a civil életét, ősszel gyereke született, és úgy érezte, hogy neki már ez így sok. Kértem, hogy gondolkodjon még rajta pár napot, miután ezt közölte velem, de elhatározása ezután is végleges volt. Köszönjük neki természetesen, amit a klubért tett! Gondoskodnunk kellett ezt követően a pótlásáról, és szerencsére sikerült gyors megoldást találnunk Szabó Gergő személyében, aki korábbi akadémistaként szintén kecskeméti kötődésű.

Milyen további fejleményekről lehet beszámolni a keret kapcsán?

Harnos Zoltánnal és Tölgyesi Viktorral egyezségre jutottunk, és nem mondtunk le Eugene Salami leigazolásáról sem, de egyelőre még csak beszélgetések zajlottak vele, elsősorban külföldi folytatásban gondolkodik. Az viszont egészen biztos, hogy legalább 5-6 játékost szeretnénk felhozni a felnőtt keretbe az U19-es akadémiai csapatból, mert hiszünk a képzésünkben és az utánpótlásunkban. Biztosak vagyunk abban, hogy meg fogják állni a srácok a helyüket felnőtt szinten is, és erősítést jelentenek számunkra, ezt az utat hosszútávon is követni szeretnénk.

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu