Mercedes-KLA körkép: Pekár góllal kezdett, Szivacski bemutatkozott a Vasasban

Még decemberben indítottuk el állandó rovatunkat, a Mercedes-KLA körképet honlapunkon, melynek keretein belül korábbi akadémistáinkkal beszélgettünk. Sorozatunkat most kibővítjük, ugyanis a bajnokságok indulásával heti szinten is beszámolunk arról, hogy mit történt az NB-s osztályokban szereplő korábbi növendékeinkkel. Egyelőre az NBI és az NBIII startolt el, de máris láthattunk ex-kecskeméti gólt.

Az élvonalban csonka fordulót rendeztek, ugyanis a Paks – MTK találkozót elhalasztották. A többi meccset azonban így is volt okunk figyelni a fiatalok miatt, hiszen a tavasz leggyorsabb gólját Pekár László jegyezte, aki már a 3. percben bevette a Diósgyőr kapuját büntetőből, és mint később kiderült, ezzel ki is alakította a végeredményt. A DVTK-ból hiányzott Kitl Miklós, aki sajnálatos sérülést szenvedett a felkészülés során. Mikinek a hátsó térdszalagja sérült meg, és ugyan műteni szerencsére nem kell, így is hosszú kihagyás elé néz.

A Vasas ugyan nagy zakóba (4-0) szaladt bele Debrecenben, ám Szivacski Donátnak így is fontos momentum lehet karrierjében a találkozó. Az ifjú középpályás nyáron igazolt az angyalföldiekhez, ám azonnal kölcsön is adták az NBII-es Siófoknak. Szivacski stabil kezdő volt a Balaton partján, így télen visszarendelték, a 74. percben pedig debütálhatott a Vasas színeiben. Utoljára még tavaly tavasszal, a KTE színeiben játszott az élvonalban.

Szalai Dániel is lehetőséget kapott Békéscsabán, a 73. percben küldte pályára Zoran Szpisljak, ám már ő sem tudott segíteni csapatán, a Fradi 1-0-ra nyerni tudott a Viharsarokban. Szalai másnap aztán az Előre NBIII-as együttesében már kezdő volt a Hódmezővásárhely ellen, ahogy a másik oldalon Komáromi András is, a vége 1-1-es döntetlen lett.

Szalai

Szalai Dániel küzd Nagy Ádámmal a szombati, Békéscsaba - Ferencváros (0-1) összecsapáson (Kép: 1912elore.hu)

Az NBIII-ban a keleti és a közép csoportban is szép számmal szerepeltek korábbi akadémisták. A Jászberényben Lékő Gergő 90 percet kapott, míg Ludasi Martin a kispadról nézte végig a 3-2-es vereséggel végződő, kazincbarcikai vendégjátékot. Nem sikerült jól a nyitány a Ceglédnek sem, mely 1-0-ra kapott ki Miskolcon a DVTK tartalékjaitól. A kapuban Verebélyi Konrád állt, és a kezdőben kapott helyet Polyák Kristóf is, aki télen igazolt a csapathoz Szigetszentmiklósról. Szintén kezdő volt Farkas András, akit a 47. percben kiállítottak. A Hatvan – Nyírbátor (1-0) meccsen Benkő Márk védte a hazaiak kapuját, aki először kezdett csapatában. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu