Szabó Gergő örömmel tért vissza

Ifjú kapusunk a napokban ünnepli majd 20. születésnapját, és gőzerővel készül a bajnokság kezdetére. Szabó Gergő örömmel tért vissza Kecskemétre, hiszen szép éveket töltött el a Mercedes-KLA kötelékében, emellett az NBI-es csapatnál is edzhetett, ahol kispadig és Ligakupa meccsig jutott.

Szabó Geri

Négy évig védtél a Mercedes-KLA korosztályos csapataiban, majd nyáron hazatértél Szegedre. Mikor került szóba, hogy ismét Kecskemétre igazolj?

Igazából egy elég hirtelen jött megkeresésről volt szó, hiszen miután Tóth Zoli úgy döntött, hogy befejezi, kapus kellett a csapatnak. Őszintén mondhatom, nagyon megörültem a dolognak, mert szép éveket töltöttem el Kecskeméten, jól éreztem magam a városban, így azonnal el is döntöttem, hogy jönni szeretnék.

Az NBIII-as SZEOL keretéhez tartoztál, miként tekintesz vissza az utóbbi félévedre?

A SZEOL-nak egy megbízható kapus kellett nyáron, de tisztában voltam vele, hogy nem a kezdőbe igazolnak. Magam részéről becsülettel végig dolgoztam az őszt, bíztam benne, hogy talán 1-2 meccsen lehetőséget kapok, ám el kellett fogadnom, hogy mással képzelik el a csapatot. Én viszont védeni akarok, ezért is döntöttem a váltás mellett.

A formádat milyennek érzed jelenleg?

Természetesen előjön időnként, hogy az utóbbi félévben csak edzettem. A helyzet azért persze nem ilyen drámai, túl vagyok már néhány edzőmeccsen, és ezeken is folyamatosan éreztem, hogy egyre jobban közelítek az ideális formámhoz. Kell még egy kis idő, de nem lesz probléma.

A szakmai stábnak és a társaknak sem kellett nagyon bemutatkoznod, milyenek voltak az első élmények?

Jó volt újra belépni az öltözőbe, hiszen rengeteg régi barát és csapattárs fogadott. Emellett természetesen a szakmai stáb sem ismeretlen számomra, de örömteli, hogy megmaradtak olyan régi arcok is, mint például „Potter”. 

Milyen célokat tűztél ki magad elé a visszatéréskor?

Szeretnék védeni, és minél többet fejlődni, személy szerint számomra ez a két dolog a legfontosabb. A szurkolók sokat várnak tőlünk, hiszen mindenki azt szeretné, hogy a kecskeméti labdarúgás minél hamarabb régi fényében tündököljön. Ebben én is segíteni akarok. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu