Mercedes-KLA körkép: Szalai Dániel még szeretne Kecskeméten gólokat ünnepelni

SzalaiKorábbi akadémistánk Kecskeméten járta végig az utánpótlást, majd a KTE színeiben mutatkozhatott be az NBI-ben, így 2015 nyarán először kellett váltania karrierje során. Nem volt könnyű, de Dani végül megtalálta helyét Békéscsabán, ahol gólokkal és gólpasszokkal segítené a csapatot bennmaradáshoz.

Nyáron Békéscsabára igazoltál, hogy érzed magad a klubnál?

Nagyon jól érzem magam, tetszik a város és a csapattársak is nagyon barátságosak, befogadó közegbe kerültem. A váltás ilyen szempontból jól sült el. Az őszöm sikerülhetett volna azonban jobban is, sajnos sérülés és betegség is hátráltatott a legjobb formám elérésében.

Csupán 1-0-ra kaptatok ki a Fraditól a nyitányon, csereként te is pályára léptél. Milyen volt belülről a meccs, mi kellett volna a pontszerzéshez?

Nem sok helyzet volt a meccsen, előttünk 1-2 komolyabb adódott, abból talán kihozhattunk volna többet is. A védekezésünk viszont nagyon stabil volt, és ha a Fradi ellen ezt meg tudtuk valósítani, akkor van mire építenünk a folytatásban.

Nehéz tavasz elé néztek, milyennek érzed az esélyeiteket a kiesés elleni harcban?

Ahogy mondtam is, a védekezésünk jól működött a Fradi ellen, és azért a bajnokság legerősebb csapatáról van szó. Ebből kell felfelé építkeznünk, és ha támadásban is hasonló szintet tudunk hozni, akkor mindenki ellen lehet esélyünk pontra, pontokra.

Magadtól mit vársz, mit tűztél ki erre az időszakra?

Szeretnék elsősorban sok játéklehetőséghez jutni, és minél jobban segíteni a csapatot. A jó játék önmagában ehhez kevés, gólokkal, gólpasszokkal kell ezt megtennem.

Szalai

Szalai Dániel Mezőkövesden debütált az NBI-ben, 2014 márciusában

Tősgyökeres kecskeméti vagy, itt jártad végig az utánpótlást, majd mutatkoztál be az NBI-ben. Nehéz volt megélni a tavalyi eseményeket?

Nagyon, hiszen nyárig sehol máshol nem játszottam, csak Kecskeméten. Éppen emiatt mindent Kecskeméthez is mértem, amikor nyáron klubváltás előtt álltam. Értem itt a várost, a klubot, a körülményeket, a közeget, de szerencsére sikerült megtalálnom a helyem. Az eredményeket és a híreket azonban természetesen követem, ha tudok, akkor ki is megyek a meccsekre.

Mik a legkedvesebb emlékek számodra az utánpótlásnál, majd a felnőtt csapatnál eltöltött időszakból?

Kecskeméti éveim minden pillanatát élveztem, de ha ki kellene emelni belőle valamit, akkor az NBI-es debütálást mondanám, illetve az azt megelőző időszakot az U18-ban, amikor minden meccsen gólt rúgtam.

Mit üzennél a klubnak és a szurkolóknak?

A híreket olvasva azt látom, hogy valami megindult most, ehhez sok kitartás kell, bízom benne, hogy sikerül minden évben osztály ugrani. Remélem, egyszer még én is gólokkal segíthetem sikerekhez a klubot! 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu