Mercedes-KLA körkép: Őrült meccs Cegléden, Gréczi gól az NBII-ben

GrécziHétvégén már az NBII is elindult, így immáron három osztályban figyeltük korábbi akadémistáink teljesítményét. Gréczi Gábor (a képen) rögtön góllal kezdett, és ez csapatának három pontot ért. 

NBI

Ez a hétvége kevés sikert hozott az egykori Mercedes-KLA növendékeknek, akik közül egyedül Pekár László (PAFC) lépett pályára, akit a 73. percben cseréltek le. A válogatott kerettag támadó, múlt héten győztes gólt rúgott büntetőből a Diósgyőrnek, most azonban nem volt ilyen biztos ítéletvégrehajtó, csak a kapufát találta el a Fradi ellen, és így a zöld-fehérek 2-0-ra legyőzték a PAFC-ot.

Kitl Miklós (DVTK) továbbra is hosszú felépülés elé néz sérülése után, míg Szivacski Donát (Vasas) és Szalai Dániel (Békéscsaba) szintén kimaradt a meccskeretből. Utóbbi az NBIII-ban sem játszott, mivel a tartalékok szabadnaposak voltak.

NBII

A kezdőként 85 percet játszó Gréczi Gábor (Siófok) máris gólnak örülhetett, és mint később kiderült, ez három pontot ért csapatának, a Siófok Dunaújvárosban nyert 2-1-re.

Győztes csapat tagja volt Patvaros Zsolt (Zalaegerszeg) is, aki kezdőként végig játszott a ZTE-ben, mely 3-0-ra verte a Szigetszentmiklóst. Bailo Dávid (ZTE), illetve Lévai Norbert (SZTK) a kispadról nézte a mérkőzést.

Csillag Dárius (Budaörs) továbbra is alapembernek számít az NBII meglepetés csapatában, a Budaörs kezdésként a Balmazújvárost idegenben mosta le 4-0-ra, és Dara most is végigjátszotta a találkozót.

NBIII

Első helyen kell kiemelnünk a Cegléd – RKSK meccset, melyet ritkán látható izgalmak végén, 5-4-re nyert meg a házigazda CVSE. A Ceglédben Verebélyi Konrád és Polyák Kristóf is 90 percet játszott, míg a 76. percben lecserélt Csordás Simon duplázni tudott. Hiányzott azonban Farkas András, aki eltiltását töltötte.

Jászberényben is több ex-akadémista játszott, és a hazaiak végül 2-1-re verték a Hatvant. Ludasi Martin a 79. percben állt be, míg a vendégeknél Benkő Márk védett.

Győzelemnek örülhetett a 81. percben lecserélt Komáromi András (Hódmezővásárhely) is, hiszen a HFC 3-2-re verte a Paks tartalékjait, így újabb lépést tettek a kiesés elkerülése felé.

Sárközi Tamás (Salgótarján) a szünetben állt a Cigándot 2-1-re legyőző STC-be, míg Pesti Dávid (Újbuda) végig pályán volt Dunaharasztiban, ahol csapata gólnélküli döntetlent ért el. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu