Némedi Norbert válaszolt a szurkolók kérdéseire

A kesport.hu-val tettük fel a szurkolók kérdéseit Némedi Norbertnek, aki mindenre válaszolni tudott a rendelkezésre álló időben. Alábbiakban itt is szemezgettünk néhány témából, a teljes anyag a kesport.hu-n érhető el ITT!

nemedi

Némedi Norbert becsülettel állta a kérdéseket (fotó: kesport.hu)

A családban a foci és a kosárlabda a meghatározó, miért a labdarúgást választottad?

- 18 éves koromig párhuzamosan ment egymás mellett a két sport. Ez egy tudatos döntés volt részemről, úgy gondoltam, hogy sikeresebb lehetek a futballban. Édesanyám válogatott kosárlabdázó is volt, sokat töltöttem a kosárlabda pálya mellett. Anyukám szellemisége megmaradt, de a futball számomra közelebb áll.

KSC? KTE? A választásban mi döntött?

- Édesapám a KSC-be vitt el kiskoromban (nevet), a KTE-ben már csak felnőtt koromban játszottam.

Játékosként a legjobb eredményednek mit tartasz?

- A Kecskeméttel szerzett NB II-es bajnoki címet tartom a legmeghatározóbb élményemnek.

A legmenőbb egyesület, amiben szerepeltél?

- Az Újpest nagyon más világ volt, profin működtek már abban az időszakban is. A szurkolói ankéton pl. 2000-en vettek részt, teljesen más volt a légkör, mint bármelyik másik klubnál, ahol voltam.

Kedvenc játékostárs?

- Csordás Csaba. Együtt nőttünk fel, Újpesten és itt is együtt játszottunk sokat. Most épp nem vagyunk egy városban, de mindenképp őt emelném ki, ki tudja mit hoz a jövő, jó lenne újra együtt dolgozni.

Az edzősködés előre megfontolt szándék volt? Edzői példaképed? Mik a jövőbeni terveid az edzői szakmában?

- Igen, előre el volt tervezve, már játékosként megcsináltam a B-licencet. Inkább a támadó futballt előnyben részesítő edzők a példaképeim, de nem emelnék ki senkit. Egyértelműen van még hova fejlődnöm, ezen dolgozom hétről-hétre.

A munkában kemény, vagy engedékeny vagy?

- Egyik sem igazán. Van egy szemlélet, amit képviselek. Ha a határokat nem lépi át senki, akkor bármi beleférhet. Ezeket mindig tisztázzuk, most is tudják a játékosok, hogy meddig mehetnek el.

Korábban miért távoztál a labdarúgó akadémia edzői posztjáról? Most hogyan kerültél képbe a KLC Kft.-nél?

- Nappali tagozatra járok iskolába Kecskemétre. Egy U21-es csapat irányítását csak teljes munkaidőben lehet csinálni, így egyet hátra kellett lépnem. Egy átalakulás indult be a KLC-nél, Telek Zoltán ügyvezető által kerültem vissza. Most már a tanulmányaim is engedik, hogy teljes értékű munkát tudjak végezni, így belevágtam a feladatba.

Czéh Lacival hosszú távra terveztek? A stáb kialakult már?

- Ember tervez, Isten végez. Hosszú távra tervezünk természetesen. A tavaszi szezonra kialakult a stáb. Czéh Laci segíti a munkámat, Borbély Erik az erőnlétért felel. Van masszőrünk, fizikoterapeuta, szertáros és nem utolsó sorban médiáért felelős szakember. Profi stáb állt össze, ennél több NB I-be se kell nagyon.

Pillanatnyilag mi a legnagyobb feladat, amit meg kell oldani?

- A harmadik helyet jó lenne, ha elérné a csapat. Továbbá szeretnénk olyan jövőképet kialakítani minél hamarabb, hogy az utánpótlás játékosoknak esze ágába se jusson elmenni Kecskemétről.

Milyen viszonyt ápolsz a szurkolótáborral? Lesz szurkolói ankét?

- Játékosként jó viszonyt ápoltam a szurkolókkal, még edzőként nem nagyon találkoztam velük, de tudom, hogy vannak (nevet). A drukkerek nagyon fontos szereplői a futballnak. Jogos a szurkolói ankét kérdése. Mi sem vagyunk tökéletesek, kiment ez a dolog a fejünkből, de hamarosan összehozzuk.

Védekező vagy támadó futballt kívánsz meghonosítani?

- Támadunk!

Kispályázni, futsalozni engeded a játékosaidat?

- Bajnokság ideje alatt kizárt, hogy elengedném őket. Bár fociról van szó, de sokat változott az álláspontom az évek alatt. Szerintem már holtszezonban sem jó ötlet ez. Én is sérültem le a Lánchídban, sérülten kerültem Újpestre. Tudom, mennyit lehet veszíteni, nem tartom szerencsésnek.

Szavics képben van-e még?

- Ő egy nagyon meghatározó játékosa volt a Kecskemétnek. Nem a kor számít, ha tudja hozni azt, ami nekünk kell, akkor bármi beleférhet. Nagyon jó játékosról beszélünk, ha minden összejön, akkor miért ne beszélhetnénk erről?

Az U18-19-ből kik azok, akik hosszútávon erősítést jelentenének a felsőbb osztályokban is?

- Vannak tehetségeink, inkább az U19-es keretet fogjuk használni a tavasz során. Az, hogy felnőtt bajnokságban mit tudnak teljesíteni, ez egy jó kérdés. Ezen lehet változtatunk is kell a jövőben, ne az utolsó fél évben kerüljenek oda a felnőtt meccsekre. Nemesvári Dániel, Rozsi Dominik, Bartucz Martin és Kadosa Zsolt akár sokra is vihetik. Bátran mernék rájuk építeni fentebb is.

Nem fogalmazott még egyértelműen, hogy játékosként mennyit kíván hozzátenni a tavaszhoz, edzőmeccseken se mindig játszott. Hogy áll most ehhez a témához?  Némileg ehhez kapcsolódik, hogy játékosként innen vonul vissza, amennyiben játszik még?

- Kezdjük a végével: én már nem megyek el sehova se focizni, maximum az utcák-terek válogatottjába. Alapvetően nem szeretnék játszani, de adódhatnak olyan helyzetek, amikor a szükség nagy úr. Meglátjuk, nem akarok semmit sem biztosan kijelenteni ebben a kérdésben.

A dobogó, mint kitűzött cél tartható ezzel a kerettel?

- Igen! Hat pont a hátrány, de úgy gondolom, hogy ez behozható.

Mint született kecskeméti, miben (kikben) látod a kecskeméti labdarúgás szétesésének okát?

- Szerintem a sikerek hamarabb jöttek, mint az elvárható lett volna. Ennek az lett a következménye, hogy emiatt rossz döntések születhettek a múltban, ám nem feltétlenül gondolom azt, hogy a szándék is rossz lett volna. Nem gondolom, hogy ez egyszemélyes történet, hiszen itt sokan dolgoztak. Ez már a múlt, le kell zárni. Sok minden már másképp csinálnának sokan szerintem, de most már nem szabad ezen rágódni. Menni kell előre!

Lát esélyt arra, hogy nyáron NB3-ban induljon a csapat? (akármilyen módon)?

- Igen.

Reménykedsz-e abban, hogy öt éven belül másodosztályú csapata lesz Kecskemétnek, és ehhez mire, kire van szükség?

- Öt éven belül biztosan lesz másodosztályú csapata a Kecskemétnek. Erre egy erős, jól felépített klubra van szükség. Nagyon sok összetevője van egy ilyennek: város, szponzor, utánpótlás és még sorolhatnánk sokáig. Ezt csak csapatmunkával lehet elképzelni. Ez nem egy játékoson vagy edzőn fog csak múlni.

Véleményed szerint mikor lesz újra NB1-es csapata Kecskemétnek?

- Ezt pontosan nem tudom megmondani. Viszont leghamarabb három éven belül lehet, ha jól számolom.

Kikkel tartod a kapcsolatot a régi, nagy csapatból?

- Akikkel sűrűn: Gyagya Attila, Koncz Zsolt, Montvai Tibor, Csordás Csaba, Vladan Szavics, Yannick, Farkas István.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu