Mercedes-KLA körkép: Szalai gól az NBIII-ban, rangadót nyert Patvarossal a ZTE

Ezúttal is megnéztük a korábbi Mercedes-KLA növendékek hétvégi szereplését, mely igen színesre sikerült, élre kívánkozik a Budaörs – ZTE NBII-es rangadó, melyen mindkét oldalon szerepelt ex-kecskeméti fiatal. Most sem maradtunk gól nélkül, ezúttal Szalai Dániel talált be az NBIII-ban.

Szalai

Szalai Dániel most csak az NBIII-ban játszhatott, de ott góllal járult hozzá csapata sikeréhez

NBI

Múlt héthez hasonlóan, ezúttal is csak Pekár László lépett pályára a PAFC-ban, mely közvetlenül a lefújás előtt, a 94. percben bukta el a Videoton elleni megyei rangadót 1-0-ra. Pekár megint kezdő volt, a 62. percben váltotta a holland Castillion.

Szivacski Donát a kispadról nézte végig a Vasas paksi vereségét, míg Szalai Dániel (Békéscsaba), és a továbbra is sérülése után lábadozó Kitl Miklós (DVTK), kimaradt a keretből.

NBII

A 90 percet játszó Gréczi Gábor megint sikernek örülhetett a Siófokkal, ezúttal a Szeged 2011-et verték idegenben 2-1-re.

Lévai Norbert továbbra is a padon kap helyet Szigetszentmiklóson, a Sopron elleni 0-0 alkalmával nem vetették be.

A forduló rangadóját Budaörsön rendezték, ahol a szezon meglepetéscsapata, a feljutásról álmodó Zalaegerszeget fogadta. Mindkét oldalon kezdő volt két korábbi akadémistánk, és a parázs hangulatú, kettős hazai emberhátránnyal záruló derbit, végül a ZTE nyerte 5-1-re. Csillag Dárius (Budaörs) combizom sérülést szenvedett, így már a 38. percben le kellett cserélni, míg Patvaros Zsolt (ZTE) a szünetben jött le, miután Csank János taktikai módosításokat hajtott végre, akkor még hátrányban lévő csapatán. A vendégeknél Bailo Dávid nem állt be a kispadról.

NBIII

Keleti csoport:

A Cegléd Kazincbarcikán játszott rangadót, melyen végül nem született gól, ennek Verebélyi Konrád örülhetett, aki továbbra is kirobbanthatatlan a kapuból. A CVSE-ben a többi ex-kecskeméti is kezdő volt, sőt, Farkas András, Csordás Simon és Polyák Kristóf is végigjátszotta a meccset.

Győzelemnek örülhetett Benkő Márk, aki tavasszal alapember lett a Hatvanban, csapata ezúttal a Tiszaújvárost verte 3-0-ra, így ráadásul gólt sem kapott.

A Jászberény a Debrecen tartalékjaitól kapott ki idegenben 3-0-ra, Lékó Gergő végigjátszotta a 90 percet, míg Ludasi Martin az 52. minutumban állt be.

Közép csoport:

Komáromi András ezúttal nem került keretbe (a Hódmezővásárhely a Monorral játszott 0-0-t), és mivel az előző körben le kellett cserélni, alighanem sérülés állhatott a háttérben.

Az Újbuda ismét 0-0-ra volt jó az ESMTK ellen, és Pesti Dávid megint 90 percet kapott Prukner Lászlótól.

Szalai Dániel a Békéscsaba tartalékjainál kezdett, és végig is játszotta a Paks II. ellen 2-0-ra megnyert meccset, melyen a második gólt szerezte a 48. percben.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu