Urbán: Itthon kell tartani a három pontot!

Csapatkapitányunk szerint céljaink eléréshez mindenképpen be kellene gyűjteni a három pontot szombaton, ám ettől függetlenül nyugodtan és felszabadultan készülnek a KHTK elleni rangadóra.

Urbán

Hogyan értékelnéd az eddigi három bajnokit?

A maga nemében, mindhárom eddig lejátszott mérkőzés nehéz volt. A Kunszállás elleni azért, mert a hazai csapat jól megszervezte a védekezését, amit a pálya mérete meg is könnyített számukra. A Soltvadkert játékát a 10 emberes betömörülés jellemezte, amit a vezető gólunk után sem igazán akartak feladni, és nehezen sikerült feltörnünk őket. A legnehezebb a kiskunhalasi kiruccanás volt, mert a hazai csapat nem csak a védekezésre összpontosított, hanem a megfelelő alkalmat lesve, gólveszélyesen támadott is. Ráadásul nem játszott olyan gördülékenyen a csapat sem, de mégis az erőnket mutatja, hogy így is sikerült begyűjteni a három pontot.

A három kapott gól nélküli meccs mindenképpen pozitív, minek köszönhető ez szerinted?

A csapatvédekezés feljavulása több összetevős folyamat. A legfontosabb, hogy a védelem teljesen összeállt, emellett a középpályán olyan változások voltak, amivel stabilabb és erősebb lett az ottani játékunk. Amikor a védelmet sikerült átjátszani, akkor pedig olyan kapus teljesítmények, bravúrok voltak, amik ilyenkor úgymond elengedhetetlenek a sikerhez. Boriszt külön kiemelném az utolsó meccs miatt. A jó védekezés azonban alapjaiban nem elég a teljes sikerhez, mert kellenek a lőtt gólok is. Tehát a pozitív mérleghez, a teljes csapat teljesítménye elengedhetetlen.

A keretben voltak változások, érkeztek és mentek is játékosok, és kiegészültetek U19-es fiatalokkal. Érezhetően jó a hangulat az öltözőben, csapatkapitányként milyennek látod most az egységet?

Úgy gondolom, hogy az érkezőkkel és az utánpótlásból felhozott fiatal játékosokkal, tudtuk pótolni a távozókat. Az érkezők hamar beilleszkedtek a közösségbe és a jelenlegi játékrendszerbe, a kereten belül jó az összhang a fiatalok és az idősebbek között. Talán ennek is köszönhető az öltözői hangulat, valamint annak, hogy az idősebbek, illetve a magasabb osztályban edződöttek építő jellegű tanácsait, az utánpótlásból felhozott fiatalok meghallgatják, és igyekeznek ezeket megvalósítani.

Szombaton a KHTK-val játszotok hazai pályán, igazi rangadó lesz ez. Milyen találkozóra számítasz?

A szombati mérkőzés egy igazi hatpontos rangadó lesz, nagyon nehéz 90 percre számítok. Az eddig begyűjthető pontokból mindet megszereztük, ez a csapat erejét mutatja, így teljesen felszabadultan és nyugodtan készülünk egész héten. Úgy gondolom, nagyobb veszítenivalója a Félegyházának van, viszont ahhoz, hogy megtegyük a következő lépést a céljaink elérése felé, hazai pályán mindenképpen itthon kell tartani a három pontot! 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu