Mercedes-KLA körkép: Szivacski először kezdett a Vasasban, visszakerült Pekár is

Állandó rovatunkban a korábbi akadémisták teljesítményét követjük végig az NB-s osztályokban, és ezúttal is sokan főszereplők tudtak lenni csapatukban.

Szivacski

Az U19-es válogatott Szivacski, éppen a Fradi ellen volt először kezdő

NBI

Szivacski Donát először kezdett a Vasasban, mióta téli kölcsönszerződéséből visszatért, és nem is vallott szégyent a Fradi ellen. Donát végigjátszotta a 4-1-es zöld-fehér győzelemmel záruló találkozót, melyen a hajrában akár gólt is lőhetett volna. Pekár László szintén kezdett a Puskás Akadémiában, 63 percet kapott a Vidi elleni 0-0 alkalmával.

Kitl Miklós (DVTK) továbbra is sérült, Szalai Dániel (Békéscsaba) nem volt keretben.

NBII

Gólzáporos pofonba szaladt bele otthon a ZTE a Vác ellen (3-4), és ezzel egy pontra csökkent előnyük a harmadik Mezőkövesddel szemben. Csank János először jelölte kezdőbe tavasszal Bailo Dávidot, aki végig is játszotta a meccset, míg Patvaros Zsolt a szünetben állt be. Lévai Norbert hosszú idő után játszott ismét 90 percet az SZTK-ban, és tevékeny részese volt így a gyirmóti pontszerzésnek (2-2), Gréczi Gábor azonban egy nagy pofonba szaladt bele Balmazújvárosban (4-0) a Siófokkal, végül a 65. percben cserélték le. Csillag Dárius (Budaörs) továbbra is sérült, csapata ráadásul erős hullámvölgybe került kiesése óta.

NBIII

Keleti csoport:

Óriási rangadót nyert a Cegléd, mely hazai pályán 1-0-ra verte a Nyíregyházát, így pontegyenlőségbe kerültek a bajnoki címért küzdő csapatok. Verebélyi Konrád és Farkas András 90, Csordás Simon 87 percet kapott a CVSE-ben, Polyák Kristóf ezúttal a padon ült. A Hatvan Putnokon, a Jászberény Újpesten kapott ki 2-1-re, előbbinél ismét Benkő Márk védte a kaput, míg utóbbinál Lékó Gergő játszott végig, Ludasi Martin és Bálint Artúr nem voltak keretben.

Közép csoport:

A Budafok Monoron nyert (0-2), Pesti Dávid pedig stabil kezdőnek számít Prukner Lászlónál, most is 90 percet kapott. Szalai Dániel mostanság a Békéscsaba II-ben kap lehetőséget, csapata ezúttal 3-2-re nyert a Szentlőrinc ellen, az ifjú támadót a 88. percben hozták le. Komáromi András (Hódmezővásárhely) sérüléssel bajlódik. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu