Szenzációs játékkal vertük a bajnokot!

A Megye I. 20 fordulójában a KHTK-t fogadta csapatunk, és Némedi Norbert tanítványai kitűnő játékkal, végül 3-1-re verték a bajnokot.

Ihos

Ihos a legjobbkor duplázott

Népes, jó 500-600 fős szurkolótábor előtt, méltó körítéssel rendezhettük meg a rangadót, melyen már az első percektől érződött a mieinken, hogy mindenképpen szeretnék megnyerni a meccset. A 19. születésnapját ünneplő Nemesvári többször is jól indult el a baloldalon, Parti labdájából kapuig is mehetett, ám ekkor még a védők be tudták érni. A KHTK főleg pontrúgásokból tudott veszélyt okozni, kitűnően érkeztek a kapu elé szögleteik, egy alkalommal bizony komoly bravúr is kellett Borbélytól, aki Zs. Juhász csúsztatását tolta ki a rövid sarokból. A 30. percig nagyjából mezőnyjáték jellemezte találkozót, majd magasabb fokozatra kapcsoltak a csapatok, és megszületett az első gól is. Harnos nézett fel a jobboldalon, majd hajszálpontosan tekert a berobbanó Ihos elé, aki fejjel a kapu baloldalába bólintott, megszerezve ezzel a vezetést.

Szünet után próbált nekünk rontani a bajnok, ám ekkor a kontrajátékunkat villantottuk meg, már az 50. percben megduplázva előnyünket. Harnos indult el lendületesen, majd ismét Ihost ugratta ki, aki okos lövő csel után, ballal lőtt a rövidbe 11 méterről. 2-0 után már jóval élesebb lett mezőnyben is a játék, sokszor kellett elővennie a sárga lapot a játékvezetőnek, ám az eredmény szempontjából ez inkább nekünk kedvezett, hiszen a KHTK nem jutott el minőségi befejezésekig ebben a szakaszban. Bartucz aztán begyűjtötte második sárga lapját is, ami után felcsillant a remény a vendégek előtt, ám kitűnő védekezéssel az emberhátrányt is ellensúlyozni tudtuk. Sőt, inkább kecskeméti helyzeteket jegyezhettünk fel, hiszen Tölgyesi passzából Nemesvári lőtt fölé ballal egy ziccert. Születésnapos támadónk azonban méltóképpen tudott ünnepelni, a 75. percben ugyanis már nem hibázott Parti passzából, és okosan gurított a bal alsóba. A hajrában még egy Sudár kapufa és egy Palásti lövés borzolta a kedélyeket, a lefújás előtt nem sokkal pedig Katona szépített, ám összességében elmondható, hogy a Kecskeméti LC magabiztos játékkal verte a bajnokot, és továbbra is hibátlan tavasszal.


Kecskeméti LC – Kiskunfélegyházi HTK 3-1 (1-0)

Megye I., 20. forduló

KLC: Borbély – S. Juhász, Urbán, Szabó Gy. (Rozsi 59.), Molnár – Ihos (Márki 84.), Bartucz, Tölgyesi, Nemesvári (Filus 86.) – Parti (Sudár 81.), Harnos (Péntek 90.).

KHTK: Tóth P. – Golovics (Tóth I. 46.), Valkai, Sándor, Szabó T. (Juhász 39.) – Palásti – Dobosi (Mizsei F. 76.), Szabó A. (Marsa 70.), Katona – Zs. Juhász, Medgyesi (Mizsei A. 83.).

Gól: Ihos (35., 51.), Nemesvári (74.) ill. Katona (88.)

Kiállítva: Bartucz (64.)

 

Következő mérkőzés: 04.03. (vasárnap), Kalocsa – Kecskeméti LC, 16:30 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu