Mercedes-KLA körkép: Két fordulót is rendeztek az NBI-ben

A szokásosnál több meccs alapján számolhatunk be korábbi akadémistáink teljesítményéről, hiszen az NBI-ben hétközi fordulót is rendeztek ezúttal.

patvaros

NBI

A 28. és a 29. fordulót is lejátszották szerdáig az élvonalban, és korábbi játékosaink ezúttal is fontos szerephez jutottak csapatukban. Szivacski Donát egyre inkább megveti a lábát a Vasasban, hiszen az Újpest elleni győztes meccsen a szünetben állt be, majd a Haladás elleni vereség alkalmával ismét végig játszotta a 90 percet. Pekár László és a PAFC továbbra is a kiesés ellen harcol, a válogatott kerettag támadó a Haladás elleni 1-1 alkalmával 90 percet játszott, míg a DVTK elleni vesztes meccsen 68 minutum jutott neki.

Kitl Miklós (DVTK) sérülésből lábadozik, Szalai Dániel (Békéscsaba) nem volt keretben.

NBII

Lévai Norbert kezdetben csak a padon ült, ám az utóbbi meccseken újra helyet szerzett magának az SZTK-ban. A Szeged 2011 ellen ő sem tudott segíteni csapatán (0-3), a 82. percben cserélték le. Nem megy mostanság a Siófoknak sem, mely otthon kapott ki, Gréczi Gábor 57 percet kapott edzőjétől.

Rossz szériában van a ZTE is, melynél így a feljutás is veszélybe került. Az egerszegiek Balmazújvárosban kaptak ki 1-0-ra, Patvaros Zsolt 58 percet játszott, Bailo Dávid nem volt keretben. Éppen a ZTE elleni vereség óta került hullámvölgybe a Budaörs, mely azóta is nélkülözni kényszerül Csillag Dáriust, aki továbbra is lábadozik sérüléséből. A BSC Gyirmóton kapott ki 3-2-re.

NBIII

Keleti Csoport:

A Cegléd 2-1-re verte otthon a Jászberényt, a hazaiaknál Verebélyi Konrád és Farkas András végig játszott, Csordás Simont a 23. percben kellett lecserélni, míg Polyák Kristóf a padon ült. A vendégeknél Ludasi Martin 90, Lékó Gergő 84 percet töltött pályán, Bálint Artúr továbbra is sérült.

A Hatvan az STC vendégeként nyert, a hazaiaknál Sárközi Tamás a 70. percben állt be, míg a vendégeknél Benkő Márk a padon ült.

Közép csoport:

A Kozármisleny ismét nyerni tudott, Puskás Zoltán a 87. percben állt be, míg az Újbuda a Komlót verte Pesti Dáviddal a soraiban, aki végig játszhatott. Komáromi András (Hódmezővásárhely) továbbra is sérült, míg Szalai Dániel 81 percet játszott a Békéscsaba II-ben, mely a Szekszárdot verte 3-1-re. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu