Magabiztos siker az Akasztó ellen

A megye I. 22 fordulójában az Akasztót fogadta a Kecskeméti LC a Széktói Stadionban, és végül négygólos sikerrel gyűjtötte be a három pontot csapatunk.

akaszto

Játékosaink megszépült mezekben léphettek pályára, ami több szempontból is igen örömteli klubunk életében. Három olyan szponzor neve került ugyanis fel a lila dresszre, akik évek óta támogatják a kecskeméti futballt, név szerint a Phoenix Mecano Kecskemét Kft., a VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft., valamint a Hufbau Akker Tüzép.

Már az első percekben érződött, hogy az Akasztó főleg a kontrákban bízik, rögtön fölénybe kerültünk, és a labda is jobbára nálunk volt. A vendégek néhány ívelésből és megindulásból eljutottak kapunkig, ám ezek veszélyt nem okoztak, mi pedig fokozatosan egyre közelebb jártunk a gólhoz. A 14. percben Tölgyesi átlövése kerülte el a kaput, majd éppen az ő passzából Szabó Tamás szerezhette volna meg a vezetést, ám rosszul találta el a labdát. A folytatásban egy akasztói lövést, és jobbára mezőnyjátékot jegyezhettünk fel, majd a 35. percben végül góllá érett a nyomás. Nagy tekert a rövidre egy szögletet, amit Parti a hálóba is csúsztatott közelről.

Fordulás után gyorsan sikerült megszerezni a megnyugtató második gólt, Ihos beadására Parti robbant be, akit löktek, így a játékvezető büntetőt ítélt. Tölgyesi Viktor állt a labda mögé, aki nem is hibázott, a bal felsőbe lőtt. Ezt követően inkább kisebb lehetőségeket jegyezhettünk fel, majd Ihos bombáját védte Németh, a 65. percben pedig történelmi jelentőségű pillanatot láthattunk, beállt ugyanis Némedi Norbert, aki 2010. november 20-án játszott utoljára lila fehérben. A hajráig nem változott a játék képe, továbbra is fölényben voltunk, több szép támadást is vezettünk, majd Szabó Tamás zárta le a meccset, aki előbb S. Juhász lapos beadását vágta be közelről, majd egy Némedi által visszafejelt, jobboldali beadására robbant be ismét kitűnően.


Kecskeméti LC – Akasztó 4-0 (1-0)

Megye I., 22. forduló, Széktói Stadion

KLC: Szabó G. – S. Juhász, Szabó Gy., Urbán, Molnár – Tölgyesi, Péntek (Kürtösi 46.) – Ihos (Márki 81.), Nagy L., Szabó T. – Parti (Némedi 64.).

Akasztó: Németh – Megyes, Bende, Bánszki, Biber (Bányai 54.) – Halász (Gmóser 75.), Tratter (Suhajda 68.), Kósa, Kovács P. – Juhász, Bódi (Kovács Z. 67.).

Gól: Parti (35.), Tölgyesi (51. – büntető), Szabó T. (89., 91.)

 

Következő mérkőzés: 04.16. (szombat), Baja – Kecskeméti LC, 17:00


Szerző: KLC/kecskemetilc.hu