Örök élménnyel gazdagodott Dunaszerdahelyen az U12

Kemenes György és Kislőrincz György csapata első nemzetközi barátságos meccsét játszotta hétvégén, a Mercedes-KLA U12 a dunaszerdahelyi DAC vendége volt, nem csupán egy mérkőzésre.

dac

Az U12-es csapat szombat reggel kelt útra, 15 órakor ugyanis a DAC korosztályos csapatával játszottak barátságos meccset. A fiatalok először játszottak nemzetközi meccset, és rögtön volt okuk az örömre, hiszen a négy felvonásból álló erőpróbát 3-1-re nyerték meg, góljainkat Gyarmati Ferenc, Szólát Kevin és Seres Roland szerezték.

„Ez volt a korosztály első nemzetközi, nagypályás tapasztalatszerzése, ami egyértelműen jól sikerült. Egy gyönyörű pályán játszhattunk Dunaszerdahelytől 5 kilométerre, utána pedig egy tál meleg étellel is vendégül láttak minket. Ezt követően találkozhattunk a DAC utánpótlás vezetőivel, akikkel megoszthattuk tapasztalatainkat” – kezdte az élménybeszámolót Kislőrincz György.

Itt nem ért véget a mieink túrája, hiszen pont hazai rangadóra készült a felnőtt csapat, melynek kapuját egyébként a tavaly még Kecskeméten védő, Tomás Tujvel őrzi nyár óta. Fiataljaink így átérezhették azt a varázslatos hangulatot, ami a Dunaszerdahely meccseit körülveszi, a hazai ráadásul 1-0-ra legyőzték az éllovas Trencsént. A meccs után ráadásul a korábbi KTE kedvenccel is találkozhattak.

„Telt ház, kitűnő hangulat. Ez egy olyan élmény volt a gyerekeknek, amit talán egy örök életen át magukkal visznek majd, igaz ez ránk is. Mindenkinek kívánom, hogy egyszer jusson el egy dunaszerdahelyi meccsre! Hatalmas elismerés jár a mezőny legjobbjának, Tomás Tujvelnek, aki a lefújást követően azonnal a csapat rendelkezésére állt, és sorban osztogatta az aláírásokat, illetve készítették vele a közös fotókat.”

Kislőrincz György elmondta, a két klub között ígéretes kapcsolat alakul, így több korosztályban is edzőmeccseket köthetnek le a későbbiekben.

„Ígéretes kapcsolat alakult ki, azt gondolom, hogy ennek egyértelműen lehet folytatása a jövőben, hiszen a nemzetközi meccsek mindkét félnek hasznosak és fontosak. Több korosztályban, akár Kecskeméten, akár Dunaszerdahelyen is találkozhatnak az utánpótlás csapatok a későbbiekben.”

A Mercedes-KLA U12 dunaszerdahelyi kerete:

Gyapjas Botond, Gyulassy Gábor, Szalai Szilárd, Horváth Ákos, Szamosi Csanád, Török Máté, Horváth Andor, Szólát Kevin, Bálint Máté, Gyarmati Ferenc, Seres Roland, Nemcsek Tamás, Lisztes Bence, Drabant Máté, Türei Milán, Krisztián Gergő, Barkóczi Bendegúz, Berta Donát, Lisku Rafaell, Nagy Dominik.

Edzők: Kislőrincz György, Kemenes György 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu