Mercedes-KLA körkép: Pekár és Szivacski is kezdő volt az NBI-ben

Megszokott sorozatunkban ezúttal is összeszedtük, milyen szerepet szántak az NB-s osztályokban korábbi akadémistáinknak.

Szivacski

Szivacski élvezi edzője bizalmát

NBI

Besűrűsödött a végére az élvonal programja, hiszen a válogatott minél jobb és hosszabb felkészülése érdekében, több hétközi fordulót is rendeztek tavasszal. Pekár Lászlónak felemás hete volt, hiszen a Békéscsaba elleni vereség (0-1) alkalmával Robert Jarni a kispadon hagyta, szerdán azonban már 90 percet kapott a frissen kinevezett új edzőtől, Szijjártó Istvántól, és a PAFC 1-0-ra meg is verte az MTK-t.

A felcsútiaknak nagyon sokat érhet ez a siker, ugyanis a Vasas előbb kikapott a DVTK-tól (1-3), majd kedden a kiesés ellen küzdő másik riválissal, a Békéscsabával ikszelt (1-1). Az angyalföldieknél Szivacski Donát mindkétszer kezdő volt, hétvégén a szünetben jött le, az Előre ellen azonban végig játszott. Az ősszel még Siófokra kölcsönadott, utánpótlás válogatott középpályás, a tavasz második felére alapember lett.

Kitl Miklós (DVTk) továbbra is hiányzik sérülése után, ám már megkezdte az edzéseket, míg Szalai Dániel (Békéscsaba) nem volt keretben.

NBII

Hiába Csillag Dárius visszatérése, a Budaörs továbbra is pocsék formában van, ezúttal a lassan feljutásért küzdő Kisvárdától kaptak ki otthon 3-1-re. Csillag először volt kezdő sérülése után, végig is játszotta a találkozót.

Lévai Norbert kezdetben csak a padon kapott helyet, mostanra azonban ismét alapember az SZTK-ban, a Soroksár ellen 66 percet kapott, csapata 2-1-es vereséget szenvedett otthon.

A Siófok az Ajkát verte 2-1-re, de Gréczi Gábornak ezúttal csak néhány minutum jutott, a 90. percben cserélte be edzője, hasonlóan járt Patvaros Zsolt is, akit a 87. percben küldött be Csank János a Sopron elleni 1-0 alkalmával. Bailo Dávid nem volt keretben a „Zeténél”.

NBIII

Keleti csoport:

A Jászberény Putnokon kapott ki 3-0-ra, melynek következtében távozott a csapat vezetőedzője, Igor Nicsenko. A korábbi kecskeméti trióból, egyedül Ludasi Martin játszott 90 percet, Lékó Gergő és Bálint Artúr nem volt keretben.

A Hatvan (Benkő Márk együttese) szabadnapos volt, míg a feljutásért küzdő Cegléd egy öltözőn végig söprő vírusos betegség miatt kért halasztást, így elmaradt az Újpest II elleni meccsük.

Közép csoport:

Egészen friss hír, hogy a Kozármisleny matematikailag is feljutott az NBII-be, ugyanis a Komlótól hét közben 4 pontot levontak, így már nem foghatják be az éllovast. A Misleny hétvégén még a Békéscsaba II vendégeként játszott döntetlent, Puskás Zoltán a padon ült, míg a hazaiaknál Szalai Dániel sárga lapok miatt pihent.

Komáromi András (Hódmezővásárhely) továbbra is sérült, míg a Pesti Dávidot 90 percen át foglalkoztató Újbuda 2-0-ra kapott ki a Honvéd tartalékjaitól.

 

 

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu