Magabiztos siker a Jánoshalma ellen

A Kecskeméti LC a Jánoshalmát fogadta szombaton, és noha Némedi Norbertnek több hiányzója is volt, a mieink magabiztos sikerrel vágtak vissza az őszi vereségért.

Tölgyesi

Tölgyesi gyors góljával szereztük meg a vezetést

Különböző okok miatt Molnár Tamás, Urbán Pál, Rozsi Dominik és Filus Andor sem tudott a csapat rendelkezésére állni, ám nélkülük is tökéletes rajtot sikerült vennünk. Harnos Zoltánt buktatták fel már az első percben a tizenhatoson belül, és Tölgyesi végül meg is szerezte a büntető után a vezetést, igaz, a kapus elsőre hárította lövését, de a kipattanót már nem hibázta el. A folytatásban ismerősen alakult a meccs, a vendégek mélyen visszaálltak saját térfelük közepére, innen próbáltak kontrákkal mögénk kerülni. Néhányszor ez sikerült is, ám komoly helyzetig nem jutottak el, míg mi számos pontrúgásból és átlövésből igyekeztünk megduplázni az előnyt. A legközelebb Nemesvári állt a gólhoz, aki egy rövid felszabadítás után lőhetett 12 méterről, de nem találta el a hosszú alsót. Szünet előtt aztán Ihos került tiszta ziccerben, ő már el is pöccintette a kapus fölött a labdát, ám egy védő mentett a kapu torkában.

A második félidőben sem változott sokat a helyzet, többször is megdolgoztattuk Maráczi kapust, míg a vendégeknek láthatóan fogyott az ereje, így egyre kevesebbszer értek fel. Szabó Tamás egy lesgólt is fejelt, majd Nemesvári jó lövését védte a kapus, és ha nincs Maráczi, alighanem jóval korábban eldőlnek a lényeges kérdések, több bravúrt is bemutatott. Szabó Gergőnek egy alkalommal kellett kilépnie kapujából, ezt leszámítva nem dolgoztatták meg, és a fölény végül újabb góllá érett a végén. Nemesvári kezdett szólóba a felezőnél, majd ziccerbe is hozta magát, és ha némi szerencsével is maradt előtte a labda, szépen kilőtte a jobb alsót.

 

Kecskeméti LC – Jánoshalma 2-0 (1-0)

Megye I., 24. forduló, Széktói Stadion

KLC: Szabó G. – S. Juhász, Szabó Gy., Bartucz, Nagy L. – Kürtösi, Tölgyesi – Nemesvári, Ihos (Márki 84.), Harnos – Szabó T.

Jánoshalma: Maráczi – Agócs, Nagy D., Bogdán (Grácz L. 86.), Kovács – Suknovic, Jeszenszky, Nagy T., Gieszinger (Tesic 77.) – Kiss, Grácz R. (Popán 90.)

Gól: Tölgyesi (2.), Nemesvári (83.)

 

 

Következő mérkőzés: 05.01. (vasárnap), Harta – Kecskeméti LC, 17:00

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu