Megyei körkép: Négy pontra csökkenhet hátrányunk a dobogótól

Kevesebb, mint a tavasz fele van már csak hátra a 2015/2016-os szezonból, és a hajrához araszolva ismét körbetekintettünk a megyei élvonal eseményein, illetve megnéztük, mi várható a folytatásban.

Kalocsa

Még nincs lefutva az érmek sorsa a megyei élvonalban

A bajnoki címért zajló verseny egy ideig úgy tűnt, akár a Kalocsával is kiegészülhet, ám végül riválisunk több értékes pontot is elhullajtott, hétvégén pedig 4-0-ra kikapott a KHTK-tól. Ezzel kimondható már, hogy az utolsó hat kör a KHTK és a TVSE versenyfutásáról fog szólni, amibe azért még többen is beleszólhatnak. Ezt máris majdnem megtette a Bácsalmás, mely a 80. percig vezetett hazai pályán a kécskeiek ellen, ám Nyilas Elek együttese a hajrában fordítani tudott. Az aranycsatában egyelőre 1 pont előnye van a KHTK-nak, és az utolsó hat meccsükből négyet otthon játszanak. A Tiszakécske sorolása ehhez képest rendkívül nehéz, hiszen a Kiskunhalas, a Kalocsa és a Kecskeméti LC is vár még rájuk a KHTK elleni hazai rangadó mellett.

A dobogóért zajló csata továbbra is nyitott, sőt, mivel a Kalocsa szabadnapos lesz ezen a hétvégén, nagy valószínűséggel négy pontra olvad hátrányunk velük szemben. Ehhez azt a Hartát kell vasárnap megvernünk, melynek ősszel nyolcat rúgtunk a Széktóiban. Nem mondott le egyébként az éremről a Baja sem, mely sorrendben a Kiskunhalas, a KHTK és a Kalocsa ellen lép pályára a következő három körben.

A középmezőnyben nagy változások nincsenek, a Kecel, a Kiskőrös, a Kiskunhalas és a Bácsalmás az élbolytól azért már lemaradva, de az alsóháztól egyértelműen elszakadva helyezkedik el. Helyezésük nagyjából a formájuknak megfelelő, hiszen bárkit képesek megszorongatni, ugyanakkor meglepő pontvesztéseik is akadnak szép számmal.

A tabella végén is maradt minden változatlan, a Jánoshalma, a Kunszállás és az Akasztó tisztességesnek mondható tavaszt produkál, míg a Kiskunmajsa, a Harta és a Soltvadkert nagyon gyengén muzsikál, esetükben a pontszerzés is csoda számba megy mostanság. 

Éremcsata
Create your own infographics

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu