Mercedes-KLA körkép: Szivacski a forduló válogatottjában!

Szokásos rovatunkban ezúttal is összegyűjtöttük, hogy mire mentek az NB-s osztályokban korábbi akadémistáink. A hétvége slágermeccse ebből a szempontból a Vasas – Puskás Akadémia volt, ahol mindkét oldalon szerepelt egy-egy neveltünk.

szivacskiSzivacski Donát (balról a második) a Vasas egyik legjobbja volt (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

NBI

A Vasas 1-0-ra nyerte a Puskás elleni kiesési rangadót, és a hazaiaknál Szivacski Donát, míg a vendégeknél Pekár László volt végig pályán. Szivacski egy ideje már jobbhátvédként kerül számításba, és olyan jól futballozott, hogy a csakfoci.hu a forduló álomcsapatába is beválogatta. Az utolsó körben mindkét játékosunk a kiesés elkerüléséért küzd, Pekárék a Honvédot fogadják, míg Szivacskiék az MTK ellen lépnek pályára.

Kitl Miklós (DVTK) egyelőre még sérüléséből lábadozik, de már edzésben van, míg Szalai Dániel (Békéscsaba) a tartalékoknál lépett pályára. A Békéscsaba a Honvéd elleni vereségével búcsúzott az élvonaltól.

NBII

Az NBII-ben még javában tart a bajnokság, és 6 fordulóval a vége előtt, legalább 5 csapat verseng a második helyért. A ZTE meglepő vereséget (3-1) szenvedett Szolnokon, ám mivel a Mezőkövesd és a Kisvárda nem bírt egymással, megőrizte feljutó pozícióját. Nem úgy Csank János a kispadot, akit a vereséget követően Mihalecz István vált. A szolnoki vereség alkalmával Gyagya Attila és Patvaros Zsolt is végig játszott, Bailo Dávid a kispadon ült.

Csillag Dárius ismét 90 percet kapott a Budaörsben, ám csapata 1-0-ra kikapott Soroksáron, így egyre veszélyesebb helyre csúsznak vissza. Lassan a kiesés elkerülésére kell koncentrálniuk, noha dobogóról kezdték a tavaszt.

Lévai Norbert a 89. percig volt pályán az SZTK-ban, csapata 2-1-re nyert idegenben Ajkán, míg Gréczi Gábor csak a kispadról nézte a Siófok soproni sikerét.

NBIII

Keleti csoport:

A Cegléd továbbra is nagy lépésekkel halad az NBII felé, ezúttal a Felsőtárkányt verték magabiztosan 3-0-ra. Verebélyi Konrád és Farkas András kezdő volt, Csordás Simon a 70. percben állt be, Polyák Kristóf a padon ült.

A Jászberény a Tállyával játszott 0-0-t otthon, Ludasi Martin 90 percet kapott, Lékó Gergő és Bálint Artúr nem volt keretben.

A Hatvan kapujába visszakerült Benkő Márk, aki egy kapott gól nélküli meccsel tette ezt teljessé, csapata a REAC ellen nyert 2-0-ra.

Közép csoport:

Az Újbuda a Pénzügyőrt verte 3-1-re idegenben, Pesti Dávid 84 percet játszott, míg a Puskás Zoltán (Kozármisleny) és Komáromi András (Hódmezővásárhely) nem lépett pályára. Végig játszott azonban Szalai Dániel a Békéscsaba II-ben, mely Bölcskén ért el 1-1-es döntetlent. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu