Már az első félidőben eldőltek a lényeges kérdések Hartán

A bajnokság 25. fordulójában a Harta vendége volt a Kecskeméti LC, és csapatunk a papírformának megfelelően, magabiztos győzelmet aratott, a végeredmény már az első félidőben kialakult.

Szabó T

Szabó Tamás duplázott, ám a végén kiállították

Az időjárás nem volt éppen kegyes a játékosokkal és a kilátogató szurkolókkal, ugyanis ahogy kivonultak melegíteni a csapatok, azonnal felhőszakadás vette kezdetét, mely aztán a meccs végéig ki is tartott. Az egyre mélyebb és csúszósabb pálya nem is kedvezett igazán a látványos játéknak, de mégis gyorsan sikerült megszereznünk a vezetést: egy pontrúgás után, Szabó Tamás jutatta fejjel a hálóba a játékszert. Alapvetően fölényben voltunk, de a Harta kulturáltan futballozott, igyekeztek passzokkal eljutni a kapuig, ám ez néhány beadásra és pontrúgásra volt csak elég. Az első félóra végéhez közeledve aztán felgyorsultak az események, Kürtösi, Harnos és Tölgyesi is kellemetlen lövéssel kínálta meg Bebőköt, majd egy szép jobboldali akciót követően, megint Szabó érkezett jól középen, megduplázva ezzel előnyünket. Szünetig aztán még Szabó Gergőnek kellett védenie egy szabadrúgást, majd Ihos fejese szállt mellé, de az eredmény már nem változott.

A második félidőben már jóval kevesebb helyzetet jegyezhettünk fel, mindkét csapat el-eljutott a tizenhatosig, ám ott rendre elfogyott a tudomány, inkább a küzdelem dominált. Nemesvári próbálkozott jó lövéssel távolról, Szabó György fejese szállt mellé egy szöglet után, majd kis híján a saját kapujába talált az egyik hazai védő, de a kapusoknak nem kellett közbeavatkozniuk. Gól nem, ám annál több sárga volt már ekkor, és ezért a végén nagy árat fizettünk, hiszen egy teljesen ártalmatlan szituációban, Szabó Tamás lépett oda ellenfelének, ami miatt begyűjtötte a második figyelmeztetését, így házi gólkirályunk nélkül kell készülnünk a Tiszakécske elleni rangadóra.

A meccs krónikájához tartozik még, hogy Maczelka Gábor és Kadosa Zsolt személyében, újabb fiatalok mutatkozhatott be a felnőttek között a Mercedes-KLA U19-ből.


Harta – Kecskeméti LC 0-2 (0-2)

Megye I., 25. forduló

Harta: Bebők – Mikóczi, Szabadi, Megyesi, Márkus (Kelemen 63., Komán 71.) – Kiss, Ilonka (Vincze 15.), Bálint, Csehi – Kovács Z., Lázár (Bujáki 61.).

KLC: Szabó G. – S. Juhász, Urbán, Szabó Gy. (Kadosa 66.), Nagy L. – Kürtösi (Maczelka 46.), Tölgyesi – Ihos, Harnos (Péntek 66.), Nemesvári (Márki 81.) – Szabó T.

Gól: Szabó T. (10., 28.)

Kiállítva: Szabó T. (90.)

 

Következő mérkőzés: 05.07. (szombat), Kecskeméti LC – Tiszakécske, 17:00

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu