Vegyes múlt a Tiszakécskével szemben

Az utóbbi két és fél szezonban, bizony mindenféle eredmény született már a Kecskeméti LC – Tiszakécske párharcban, ezekre, illetve néhány érdekességre is kitértünk visszatekintőnkben.

TVSE

A Kecskeméti LC a 2013/2014-es szezonban szerepelt először a megyei élvonalban, és első nekifutásra rögtön a 9. helyet szerezte meg. Abban a szezonban a kécskeiek az alsóházban végeztek, és a mieink kétszer is legyőzték őket. Először idegenben 5-1-re, majd hazai pályán 6-3-ra, tehát gólokban nem volt hiány a párharc során.

Érdekesség, hogy az akkori csapatunkból Nagy László, Filus Andor, Parti Gábor, Péntek József, Márki Bence és Ihos Ádám is keretünk tagja, míg Káli Tibor ezúttal már kék-sárgában futhat majd ki a Széktói Stadion gyepszőnyegére. Ő egyébként a két meccsen négyszer volt eredményes akkor. A kécskei keretben Bagi István számít igazán régi motorosnak, a rutinos középpályás 2006 óta segíti a klubot.

A 2014/2015-ös szezonra alaposan megerősödött a TVSE, és végül az 5. Kecskeméti LC mögött, azonos pontszámmal végeztek a 6. helyen. Idegenben akkor egy 2-2-es döntetlent értünk el, hazai pályán pedig 2-1-re nyertünk. A kécskei meccs nem akármilyen hajrát hozott, hiszen Molnár Tamás és Parti Gábor góljai a 90. és a 91. percben érkeztek, tavasszal pedig Ihos Ádám és Kürtösi Viktor volt eredményes.

Ősszel aztán már a Tiszakécske bizonyult jobbnak, a korábbi KTE kedvenc, az NBII-es bajnok és kupagyőztes, Farkas István fejesgólja 1-0-os győzelmet ért számukra.

A TVSE keretében egyébként is rengeteg korábbi KTE és KLC játékost, illetve kecskeméti nevelésű futballistát találunk. A fiatalabbak közé tartozik Bene Mihály, Dos Reis Teixeira Alex, Nagy Dániel, Szabó Dávid, Oláh Máté, Háda Zoltán, Sztehlik Gábor vagy éppen István László, míg a rutinosabbak közé Ábel Zsolt, Csurka Ádám, Nagy Viktor, Kalmár Ferenc, Káli Tibor. Az NBI-ben ketten is lila-fehér szerelést ölthettek korábban, a már említett Farkas István, illetve a rutinos hálóőr, Németh Viktor, aki egyébként „kettős igazolással” rendelkezik, hiszen a felnőtt futball mellett, a jövő kecskeméti kapusait is trenírozza akadémiánkon. És ha már kapusok, akkor ne feledkezzünk meg riválisunk kapusedzőjéről, Nagy Zsoltról sem, aki igazi közönség kedvencnek számított Kecskeméten, tagja volt az NBII-es bajnok együttesnek is. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu