Bohács Ferencet ünnepeljük szombaton

A KTE és a KSC korábbi kitűnő labdarúgóját, 70. születésnapja alkalmából ünneplik barátai és korábbi játszótársai.

Bohács

A kecskeméti veteránok rendszeresen, heti két összetartással ápolják a város labdarúgásának történelmét. A keddi és csütörtöki kártya partik, a jó hangulatú nosztalgiázás nagyon fontos szerepet tölt be Karakas Ferencék életében, szombaton pedig Bohács Ferenc születésnapjára is igazán sokan összejönnek majd.

„Közel 200 korábbi játékostárs részvételére számítunk, egy olyan erényekkel rendelkező labdarúgót ünneplünk, amivel az országban kevesen rendelkeztek. Már 5 évesen a labda volt a mindene, reggeltől estig az volt a játékszere. Gyermekkora viszontagságos volt, hatan voltak testvérek, szülei kétkezi munkásként nem tudtak jó körülményeket biztosítani, így 1954-61-ig nevelőotthonba került. 1961 tavaszán figyeltek fel tehetségére a Kecskeméti Dózsa vezetői, és vissza is hozták Kecskemétre. Szép három év után került át a KTE-hez, ahol játszott Laczi II-vel is, aki Puskás csapattársa volt a Honvédban” – beszélt a kezdetekről Karakas.

Bohács

Bohács Ferenc sok helyen megfordult ezt követően, játéka és embersége miatt mindenhol tisztelték és szerették, pályafutása után is a futball maradt a mindene:

„Az aktív futball után is rengeteg beosztásban dolgozott, mindegy volt számára, csak a foci közelében akart lenni. Olyan kiváló sportembert, nagyszerű játékost ünneplünk szombaton a Kecskeméti LC – Tiszakécske rangadó előtt, aki nagyon sok mérkőzést eldöntött szép góljaival, parádés megoldásaival. Szórakozva szórakozatott, sokan kedvelték a játékáért és emberségéért.”

Bár Bohács Ferenc egészségi állapota jó 10 éve megromlott, ez továbbra sem befolyásolta a futball iránti imádatát, minden kedden és csütörtökön ott van a Széktóiban a veteránok összetartásain. Itt megy a zsuga a volt csapattársakkal, előkerülnek a régi történetek, illetve közös főzéseket és meccsnézést is szerveznek.

„Reméljük, még nagyon sokáig így lesz, hiszen Manó csak egy van! Jó egészséget, hosszú életet szeretnék kívánni neki ezúton is játszótársai, barátai és szurkolói nevében is!” – mondta Karakas Ferenc.

Bohac

Névjegy

Bohács Ferenc 1946. május 7-én született Kecskeméten, 5 éves kora óta a labda volt a mindene, 1961-ben került a Kecskeméti Dózsához, majd innen 3 évvel később a KTE-hez. Pályafutása során több klubban is megfordult, játszott Komlón, Kiskőrösön, a KSC-ben, Baján, a Mezőfi SE-ben, Izsákon, Soltvadkerten, Imrehegyen, Akasztón és Lakitelken is. Edzője volt többek közt Tóth Ernő, Dragolovics Gyula, Krivi Ottó, Pyber István, Varga Béla, Czimmerman Gyula, Seres János és Molnár Ferenc is. Legmagasabb szinten az NBI/B-ben futballozott a Kecskeméti Dózsával, az aktív futball után különböző beosztásokban dolgozott. Serdülő, ifjúsági és felnőtt csapatok mellett is edzősködött, de akár szertárosként és technikai vezetőként is segített, hogy a foci közelében lehessen. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu