A Tiszakécske elleni rangadóval folytatódik a szezon – beharangozó

Szombaton egy bajnokesélyes csapatot, a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE-t fogadja a Kecskeméti LC a Széktói Stadionban, mely a KHTK – Baja összecsapás mellett, a forduló rangadójának számít.

TVSE

A Tiszakécske komoly tervekkel vágott neki a szezonnak, Nyilas Elek ugyanis a bajnoki cím mellett az NBIII-as indulást is célul tűzte ki csapatával. A TVSE ennek megfelelően nagy harcban van az aranyért a KHTK-val, hátrányuk csupán egy pont jelenleg a tabellán. A kecskeméti vendégjáték már csak azért is kiemelten fontos számukra, mert esély mutatkozhat az előzésre is egy győzelemmel, hiszen a KHTK a jó formában lévő Baját fogadja. A tét persze a mieinknek is adott, hiszen a dobogó továbbra is elérhető közelségben van, négy pont lemaradással követjük a Kalocsát, melynek még a Bajával és a Tiszakécskével is játszania kell majd a hajrában.

A sárga-kékben futballozó játékosoknak aligha ismeretlen a Széktói Stadion, hiszen keretük zöme vagy itt nevelkedett, vagy megfordult korábban a KTE és a KLC kötelékében. A cél ugyanaz mindkét oldalon, nyerni kell! Erről beszélt a KLC részéről Nagy László, illetve a kesport.hu-n Ábel Zsolt is:

„Természetesen beszélünk a meccsről, de nem többet, mint bármelyik másikról. Minden meccs ugyanolyan fontos a számunkra, mindegyiket meg akarjuk nyerni! A Tiszakécske ellen is ez a cél, a három pont megszerzése. Sokakkal futballoztam együtt a kécskei csapatból, de szerintem ez nem jelent semmit. Egyik csapatnak sem előny, vagy hátrány, hogy ennyire ismeri a másikat” – mondta Nagy László.

„Azóta, hogy eligazoltam a KTE csapatától, nem játszottam a Széktói Stadionban, így több év után biztosan érdekes lesz újra „hazai” környezetben futballozni. Mivel ennyi idősen már nem jellemző rám, hogy izgulnék egy adott derbi előtt, így a kecskeméti meccs előtt sincs bennem több, mint egy kis egészséges drukk. Biztosan furcsa lesz, de nem fogja elterelni a figyelmemet arról, hogy miért is megyünk. Márpedig az a célunk, hogy elhozzuk a KLC otthonából a 3 pontot” – mesélt várakozásiról Ábel Zsolt.

Némedi Norbert nincs könnyű helyzetben, hiszen az utóbbi hetekben többen is sérüléssel bajlódtak, Szabó Tamás pedig piros lapot kapott a hartai meccsen, így csapatunk gólvágója is kénytelen kihagyni a derbit.

„A tavasz legeredményesebb csapata, a tabella második helyén álló Tiszakécske jön hozzánk. Az eredményeik önmagukért beszélnek, de ettől függetlenül mi leszünk hazai pályán. Körülményeinkhez képest a legerősebb összeállításunkban fogunk felállni, győzelmet várok!” – mondta Némedi Norbert.

A mérkőzésre a megszokott módon válthatnak belépőt a kecskeméti és a tiszakécskei drukkerek, a felnőtt jegyek egységesen 500 forintba kerülnek, míg a 14 éven aluliak számára ingyenes a belépés. A pénztárak egy órával a kezdés előtt nyitnak.

Kecskeméti LC – Duna Aszfalt Tiszakécske VSE

Megye I. 26. forduló, Széktói Stadion

2016.05.07. (szombat), 17:00

Játékvezető: Holczimmer Tamás (Apró Ferenc, Berger Tibor)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu