Elvitte a Tiszakécske a pontokat

Szombaton igazi rangadóhoz méltó hangulatban kezdődhetett a Kecskeméti LC – Duna Aszfalt TVSE találkozó, szép számmal érkeztek nézők mindkét együttes táborából.

Az összecsapás előtt Bohács Ferencet köszöntötték 70. születésnapja alkalmából, továbbá Karakas Ferencet is, aki idén kiérdemelte a Kecskemét Sportjáért díjat.

A meccs elejét megnyomta a Tiszakécske, ám fölényük csak mezőnyben volt érezhető, míg a kecskemétiek kontrákra rendezkedtek be. Az egyik ilyen gyors támadás után Harnos került ziccerbe, de Németh Viktor jó ütemben mozdult ki kapujából, így kimaradt a nagy lehetőség. A két játékos csúnyán össze is ütközött, így hosszas ápolásra szorultak, a Tisza-partiak hálóőrét pedig le is kellett cserélni. A félidő közepén Csurka többször is betalálhatott volna, de Szabó Gergő remekelt a hírös városi kapuban. A 37. percben azonban már nem bírta tovább a KLC védelme, s egy Bene beadás után Farkas István helyezkedett jól, s a lecsorgó labdát a bal felsőbe vágta, 0-1. A szünetig nem változott az eredmény, így egygólos tiszakécskei előnnyel mentek pihenőre a felek.

A folytatásban rákapcsolt a Duna Aszfalt TVSE, s nagy nyomás alá helyezték a Kecskemét kapuját. Csurka és Teixeira is próbálkozott, de Szabó Gergő életben tartotta a hazai reményeket. Az 57. percben Némedi pályára lépett, ezzel fellendült a KLC támadójátéka. Nemesvári indulhatott meg, majd pár csel után visszagurított az érkező Sudár elé, aki nem tudta kihasználni a lehetőséget, s fölé durrantott. Nem sokkal később Szabó György is helyzetbe került egy szögletet követően, de tisztázni tudtak a védők. Az utolsó negyedórában szakadt igazán ketté a pálya, több sárga lap is villant ebben a periódusban. A hosszabbítás perceiben a fellazuló kecskeméti védelmen Ábel hámozta át magát, majd az érkező Teixeira elé tálalt, aki 0-2-re módosította az eredményt, s ezzel el is döntötte a három pont sorsát. A találkozó krónikájához még hozzátartozik, hogy a lefújás előtt nem sokkal Tölgyesit második sárgával kiállították.


Kecskeméti LC - Duna Aszfalt TVSE 0-2 (0-1)
Megyei I., 26. forduló
Széktói Stadion

KLC: Szabó G., S. Juhász, Szabó Gy., Urbán, Nagy L., Tölgyesi, Bartucz, Ihos (Parti 81.), Nemesvári, Harnos (Sudár 46.), Filus (Némedi 57.). Játékos-edző: Némedi Norbert.

Duna Aszfalt TVSE: Németh V. (Ladányi 16.), Oláh, Farkas, Bene (István L. 90.), Radványi, Szabó D., Szabó L., Csurka (Kalmár 67.), Benkó (Háda 55.), Teixeira, Nagy V. (Ábel 76.) Vezetőedző: Nyilas Elek.

gsz.: Farkas I. (37.), Teixeira (90+3.)

kiállítva: Tölgyesi (90+3.) 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu