5 éves lett a kecskeméti Magyar Kupa bravúr

Napra pontosan 5 évvel ezelőtt ért fel a KTE, az akkor 100 éves kecskeméti labdarúgás csúcsára, miután a Puskás Ferenc Stadionban legyőzte a friss bajnok Videotont, és elhódította a Magyar Kupát. Az előttünk álló hetet a kupagyőztes csapat előtti tisztelgésnek is szánjuk, honlapunkon videókkal, interjúkkal és egyéb érdekességekkel tekintünk vissza a 2011-es sikerre, a szurkolók szervezésében pedig szombaton vetítés keretében élhetjük át újra közösen a legszebb pillanatokat.

Kupa

Felvezetésként jegyezzük meg, május 17. minden kecskeméti szurkoló számára piros betűs ünnep, hiszen ezen napon sikerült kivívnunk a feljutást is 2008-ban, amikor az NBII-ben 5-0-ra győztük le a Széktóiban a Vácot, ezzel bebiztosítva a bajnoki címet. Egy játékosunk már akkoriban is nagy terveket szövögetett, hiszen Vladan Szavics a kecskemetite.hu kérdésére - miszerint mi a terve/álma a fociban – már a másodosztályban azt válaszolta, hogy szeretne UEFA Kupában indulni a KTE-vel. Ez végül csak azért nem jött össze teljes mértékben, mert a sorozatot időközben átnevezték, így az MK győzelem után „csak” az Európa Ligában szerepelhettünk. Ez az a sorozat egyébként, ahol a mai napig veretlenek vagyunk, az Aktobe ellenében egy hazai 1-1 után, idegenben végeztünk 0-0-ra.

A nemzetközi kupa azonban amolyan ráadása, jutalom játéka volt a kecskeméti kupagyőzelemnek, hiszen azt már a döntő előtt is mindenki tudta, hogy mindenképpen indulhatunk az EL-ben, köszönhetően annak, hogy a bajnok Vidi a BL-ben állhatott rajthoz. Nem volt egyébként egyszerű a szezon, hiszen a bajnokságot nagyon rosszul kezdtük, és egészen a hajráig a kiesés elleni küzdelem határozta meg, ám a Kupában megállíthatatlannak bizonyultunk.

A héten távolról kezdjük a nosztalgiázást, megnézzük miként állt össze a döntőben győztes csapat láncszemről láncszemre, majd Békéscsabától indulva megérkezünk a Puskás Ferenc Stadionba, visszaemlékezésünkbe pedig a főszereplőket is bevonjuk.

Addig is, a hét szóljon a lila-fehér kupasikerről, arra buzdítjuk drukkereinket, hogy osszanak meg minél több kupasikerhez köthető, vagy annak alkalmával készült fotót a #kte2011, vagy a #kupagyoztes2011 hashtag használatával a facebookon, twitteren, vagy az instagramon.

Szombaton pedig szurkoljunk ismét kupagyőzteshez illő elánnal 17 órától a Kecskemét – Kiskunmajsa bajnoki meccsen, majd ezt követően gyűljünk össze minél többen az Átrium Kávézóban, ahol kivetítőn nézhetjük újra a drukkerek szervezésében a 2011-es döntőt. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu