Így állt össze a kupagyőztes csapat

A kupagyőzelemmel foglalkozó sorozatunk végéhez érkezik, ezúttal bemutatjuk a főszereplőket, akik részt vállaltak a sikerből.

Kupa

A Kecskeméti TE-ben összesen 28 futballista kapott bizonyítási lehetőséget a sorozatban, rögtön jegyezzük meg, ketten jelenleg a megye I-es csapat tagjai. Urbán Pál és Tölgyesi Viktor néhány év kölcsönjáték, illetve távollét után tért vissza a 2015/2016-os szezon során, hogy újra lila-fehér sikerekhez segítsék a kecskeméti focit. 

Összesen 9 játékos (zárójelben jelenlegi klubjuk) szerepelt 1, vagy 2 meccsen, a legtöbben a Siófok elleni visszavágón, közéjük tartozik Tölgyesi és Urbán mellett, Szabó Tamás (utoljára osztrák alacsonyabb osztály), Preklet Csaba (Vasas), Koszó Balázs (Békéscsaba), Zoran Akovics (Vasalunds IF, Svédország), Patvaros Zsolt (ZTE), Mladan Lambulics (visszavonult) és Bagi István (Kisvárda). Kerettag volt még a szezon folyamán, ám a sorozatban maximum cserepadon ült Tóth Zoltán (visszavonult), Antal Botond (DVTK), Koncz Zsolt (Szentes), Farkas András (Cegléd).

3 meccs jutott két kecskeméti nevelésű ikonnak, Némedi Norbertnek és Csordás Csabának, akik 2012 elején hagyták el a KTE-t. Némedi Norbert azóta visszatért, jelenleg a Kecskeméti LC vezetőedzője (másodsorban játékosa is), míg Csordás Csaba Szombathelyen került az edzői pályára. Távozásukkal párhuzamosan érkezett kölcsönbe Goran Vujovics a Videotontól, ő tavasszal játszott háromszor, a Siófok elleni hazai siker során duplázott.

A stabil kiegészítő emberek közé tartozott Farkas István (Tiszakécske, 5 meccs), Bertus Lajos (Paks, 6), Sindou Dosso (nincs csapata, 6), akik hasznosan éltek játékperceikkel, Dosso például 3 gólt és egy gólpasszt is jegyzett.

KTE kupa

A 9 meccsből az abszolút alapemberek 8-on szerepeltek, a legtöbb játékperc a kapus, Ribánszki László (Kisvárda) neve mellé került, ő csak a Siófok elleni visszavágót hagyta ki, de egyszer hiányzott Christian Ebala (nincs csapata) és Francis Litsingi (Gaziantep BB, Törökország) is. A 7, illetve 6 mérkőzés is igen magas szám, Aleksandar Alempijevics (Bunyodkor, Üzbegisztán), Vladan Csukics (FTC), Foxi Kethevoama (Gaziantep BB), Tököli Attila (Paks, pályaedző), Vladan Szavics (Berane, Montenegró), Gyagya Attila (ZTE), Balogh Béla és Bori Gábor (mindkettő Gyirmót) is ennyiszer játszott, Sinisa Radanovics (visszavonult) téli érkezése után vált alapemberré.

A sorozat folyamán elsősorban három ember vitte a vállán a csapatot támadásban, az abszolút hős Tököli Attila, aki 3 gólja mellett 7 gólpasszt jegyzett (kettőt a döntőben adott), őt Foxi követi, aki 6 góljából 3-at a döntőben lőtt, emellett még 3-at előkészített. A dobogóra Francis Litsingi is felfért 4 góljával és 2 gólpasszával.

A játékosok mellett ne feledkezzünk meg a stábról sem. A két tulajdonos, Rózsa Pál és Versegi János a feljutás után 3 évvel kupagyőzelemig és nemzetközi szereplésig jutott a klubbal, melynek ügyvezetője Losonczy László volt, aki megbízott edzőként is dolgozott egy rövid ideig. A szezont Urbányi István vezetésével kezdte a csapat, akinek stábjában Erdei Sándor (kapusedző), Visinka Ede (pályaedző), Dóra Tibor, Bozóki Ferenc (gyúrók), Vass Szilvia (terapeuta) dolgozott.

Urbányi távozása után visszatért a sikerkovács, Tomiszlav Szivics, akivel érkezett a stábba Szabó István (pályaedző) és Momir Csirics (kapusedző), Dr. Gruber György csapatorvosként, S. Juhász Attila pedig technikai vezetőként dolgozott a csapat mellett.


Create your own infographics

Create your own infographics

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu