Győzelem Kiskőrösön, negyedikként zárjuk a bajnokságot

Vasárnap a Kiskőrös vendége volt a Kecskeméti LC, és őszhöz hasonlóan, ezúttal is 3-1-es győzelemnek örülhettek a mieink. A három megszerzett ponttal az is eldőlt, hogy csapatunk a negyedik helyen fejezi be a bajnokságot.

Tölgyesi

Tölgyesi pazar szabadrúgással döntötte el a mérkőzést

Kitűnő tempóban kezdte a találkozót Némedi Norbert csapata, ugyanis az első 20-25 percben igen sok lehetőség adódott a gólszerzésre. Nemesvári, Márki és Parti is helyzetbe került, emellett több átlövéssel is megpróbálkoztunk, ám a gól csak nem akart összejönni. A félidő közepétől inkább a küzdelem dominált, és az iram is kissé visszaesett, ám mezőnyfölényben voltunk, Tölgyesi pedig a kapufát is eltalálta távolról. A hajrához közeledve a Kiskőrös is el tudott jutni a kapuig két kontrából, ám ezekből szerencsénkre nem született gól, így 0-0-al vonulhattak a csapatok pihenőre.

Fordulás után továbbra is uraltuk a mérkőzést, kisebb lehetőségeink is adódtak, mígnem az 55. percben Márki tekert középre jobbról, Szabó Tamás pedig üresen fejelhetett a hosszún, megszerezve ezzel a vezetést. A gól talán túlzottan is megnyugtatta a mieinket, ugyanis a semmiből egyenlítettek a hazaiak: Rimár cselezgetett befelé balról, majd mivel szerelni nem tudtok, kilőtte a rövid alsót 10 méterről. Szerencsére nem kellett sokat várni a válaszra, négy perccel később szabadrúgást végezhettünk el szemben a kapuval, Tölgyesi pedig szenzációsan tekert a jobb felsőbe. A folytatásban a Kiskőrös már nem tudott helyzetet kialakítani, sőt, továbbra is inkább nálunk volt a labda, Filus Andor ráadásul a 85. percben el is dönthette volna a lényeges kérdéseket, ám fölé lőtt. Az utolsó szó jogával végül egy másik csere, Ihos Ádám élt, aki egy kontra során végig robogott a kiskőrösi térfélen, és szépen gurított a rövid alsóba a meccs utolsó mozzanataként.

A Kecskeméti LC négy ponttal lépett el így a szabadnapos Bajától, így matematikailag is bebiztosítottuk negyedik helyünket egy körrel a vége előtt.


Kiskőrös – Kecskeméti LC 1-3 (0-0)

Megye I. 29. forduló

Kiskőrös: Hézinger – Markó, Rideg, Kertész, Hajós (Gyurián 35.) – Miklós (Kriskó 88.), Rimár, Cebei, Sárközi – Szentgyörgyi (Makó 80.), Pohankovics.

KLC: Szabó G. – S. Juhász, Szabó Gy. (Péntek 74.), Urbán, Molnár – Kürtösi (Rozsi 46.), Tölgyesi – Márki (Ihos 58.), Parti (Harnos 58.), Nemesvári (Filus 74.) – Szabó T.

Gól: Rimár (69.) ill. Szabó T. (55.), Tölgyesi (73.), Ihos (90.)


Utolsó bajnoki mérkőzés: 06.04. (szombat), Kecskeméti LC – Bácsalmás, 17:00

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu