Mercedes-KLA körkép: Már csak a csodában bízhatnak Patvarosék

Egészen pontosan a fiatalokkal felálló Dunaújvárosban, melynek legalább pontot kellene szereznie Mezőkövesden az utolsó körben. A ZTE-nek nyernie kell, ám ha a PASE kikap, biztosan maradnak az NBII-ben. 

Patvaros

Patvaros Zsoltéknak minimális esélye maradt a feljutásra

NBII

Az utolsó előtti forduló a feljutás tekintetében tehát nagyjából eldöntötte az esélyeket, a Mezőkövesd Siófokon nyert könnyedén (0-4), míg a ZTE a Soroksárt gyűrte le otthon (2-1), ezzel megmaradt a kétpontos kövesdi előny a záró forduló előtt. A Siófokban Gréczi Gábor 71 percet kapott, a Zetében végig játszott Patvaros Zsolt, Bailo Dávid a 64. percben állt be.

Hogy milyen kevés reménye lehet a Dunaújvárosban az egerszegieknek, azt jól szemlélteti a Budaörs elleni hazai 0-5-ös vereségük. Csillag Dárius ezúttal csere volt a BSC-nél, a 69. percben küldték pályára.

A kiesés kérdése is eldőlt az utolsó kör előtt, az Ajka, a Dunaújváros és a Szigetszentmiklós búcsúzik az NBII-től, igaz, utóbbi kettő licenc hiányában mindképpen a harmadosztályban folytatta volna nyártól. Az SZTK a mélyütéssel felérő licencmegvonás után, a Váctól is nagy pofont kapott (4-0), Lévai Norbert a 29. percben állt be a találkozón.

NBIII

Keleti csoport:

A már biztos feljutó Cegléd ezúttal szabadnapos volt, a középmezőnyben záró Jászberény Diósgyőrben nyert 2-1-re. Lékó Gergő és Bálint Artúr sérült, Ludasi Martin 55 percet kapott kezdőként. A Hatvan kapuját ezúttal nem Benkő Márk védte, a padról nézte végig a DVSC-DEAC elleni 2-1-es győzelmet.

Közép csoport:

A Kozármislenyben ismét kezdett Puskás Zoltán, aki 68 percet kapott, csapata Monoron játszott 1-1-es döntetlent, de a bajnoki címet már fordulókkal ezelőtt bebiztosították. Komáromi András (Hódmezővásárhely) továbbra is sérült, Szalai Dániel (Békéscsaba) nem volt keretben.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu