Sok kecskeméti fiatal került be a régió válogatottba

Az U12, U13 és U14 korosztály kéthetente találkozott a műkerti sportkomplexumban, edzéseiket Szabó Tibor vezette a központi felkészülési program mentén. Bár hamarosan véget ér a szezon, az U14-es korosztály még kiválasztás előtt áll.

U14

Az U14-es megyei válogatott, 7-en akár az U15-ös magyar válogatott tagjai is lehetnek

Az MLSZ által megszabott edzésterv alapján, több hónapja zajlik három korosztály felkészítése, a megyei válogatottak munkáját ráadásul Szabó Tibor, a Mercedes-KLA U19 vezetőedzője felügyeli. Stábjában Huber Bálint masszőr, illetve Borbély Erik erőnléti edző is helyet kapott klubunktól, mellettük még Torbavecz Tamás edzőként, Trepák Attila pedig kapusedzőként segédkezik.

U12

Az U12-es megyei válogatott

U13

Az U13-as megyei keret

Az U12 és az U13 korosztályokban egyelőre tét nélküli játékkal mérik össze magukat a megyék, de az U14-es megyei válogatottak többlépcsős kiválasztáson esnek át, a legjobbak az U15-ös magyar válogatott keretébe is bekerülnek, erről mesélt nekünk bővebben Szabó Tibor:

„Kéthetente edzünk az U14-el, illetve kéthetente összevonva az U12-U13-al. Egy központi edzéstervet hajtunk végre velük, a program zárása az U14-es régiós torna volt. Kecskeméten játszott egymással Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Békés és Csongrád megye válogatottja, ezt követően alakult ki a régió válogatott kerete. Bács megyéből 10 játékos, köztük 7 kecskeméti került be, a folytatásban június 6-7-én Telkiben, egy edzőtáborban játszanak majd a többi régióval, ezután alakul ki az U15-ös válogatott első kerete” – mondta Szabó Tibor.

A Mercedes-KLA régió válogatott játékosai:

Treiber Tamás, Barkóczi Ádám, Száhl Péter, Kasztel Balázs, Récsei Péter, Perlaki Szilárd, Faragó Bence

Tartalék: Szalai József

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu