Megye III.: A Fülöpháza sikere kell a bajnoki címhez

Márton Tibor „újonc” csapata kitűnő évet tudhat maga mögött, a nyáron alakuló megye III-as csapat végig versenyben volt a bajnoki címért az északi csoportban. Hétvégén ők is befejezik a szezont, már csak az a kérdés, hogy az arany, vagy ezüst kerül a játékosok nyakába az utolsó kör után.

megye3

A KLC-KTE SI szombaton Ballószögön lép pályára, míg a listavezető Szabadszállás a Fülöpházához látogat. Riválisunk előnye két pont, hétvégén játék nélkül nyertek 3-0-ra, mivel az Ágasegyháza nem tudott kiállni. A mieink 11-0-ra verték a Tasst, így jelen pillanatban 23 góllal rosszabb a gólkülönbségük, mint a Szabadszállásnak.

A gólkülönbség az azonos pontszám miatt lehet fontos, és van olyan forgatókönyv, aminél ezt kell nézni. A versenykiírás szerint először a bajnokságban elért több győzelem rangsorol, ám mivel a Szabadszállásnak már most 22 van, a KLC-KTE SI-nek pedig 21, ebben az összevetésben maximum egál lehet a végelszámolásnál. Ez egyben azt is jelenti, hogy kecskeméti szempontból csak egy fülöpházi siker érhet aranyat, döntetlen esetén ugyanis gólkülönbséggel maradnánk alul. Kivéve persze, ha legalább 24 góllal verjük a Ballószöget, ami azért középmezőnyben szereplő ellenfelünkkel szemben a földöntúli bravúr kategóriájába tartozna.

Az őszi előzmények mindenestre nem nekünk kedveznek, akkor a Szabadszállás 6-0-ra nyert hazai pályán. Történjék azonban bármi is, a megye III-as csapat büszke lehet egész éves teljesítményére! 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu