Ismét legyőznénk a Bácsalmást

A Bácsalmási PVSE ellen pozitív a Kecskeméti LC mérlege a megye I-ben, eddig csupán egyszer tudott nyerni riválisunk ebben a párharcban.

Hrnos

Harnos Zoltán volt csapata ellen készülhet

A jó sorozat értékét növeli, hogy a PVSE az utóbbi három évben meghatározó együttese volt a megyei élvonalnak, egy ötödik helyet két negyedik követett, tehát harcban voltak a dobogóért is. Ekkor több értékes pontot is elcsentünk tőlük, hiszen a 2013/2014-es idényben hazai pályán 1-0-ra nyertünk, idegenben pedig egészen a 89. percig vezettünk Parti Gábor góljával, ám sikerült pontot menteniük.

A 2014/2015-ös szezonban ugyan hazai pályán 1-0-ra kikaptunk, ám idegenben megint döntetlenre voltunk jók, és a PVSE éppen ennyivel maradt le a dobogóról a szezon végén, igaz, ekkor már a KLC is a mezőny első felében szerepelt.

Az idei szezonra fordult a kocka, hiszen a Bácsalmás a légiós korlátozások egyik nagy áldozata lett. A klub tradicionálisan sok szerb légióst alkalmazott az évek folyamán, ám mivel elestek volna a támogatásoktól, több alapembert is kénytelenek voltak elengedni. Csapatunk így már esélyesként kelt útra november végén, és a papírformának megfelelően, be is gyűjtötték a három pontot.

Érdekesség, hogy Szabó György vezetőgólját akkor az a Harnos Zoltán tudta még egalizálni büntetőből, aki januárban már Kecskeméten kezdte meg az alapozást, majd az utolsó negyedórában Filus Andros és Parti Gábor is betalált.

 

Folytatás szombaton 17 órakor a Széktói Stadionban! 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu