Szabó Tamás támadóként hálálná meg a jövőben is Némedi bizalmát

Védőként kezdett, majd tavasszal a semmiből oldotta meg a középcsatár pozíciót Szabó Tamás, aki 14 góljával a Kecskeméti LC legeredményesebb játékosa. Tomi a jövőben is centerként képzeli el magát, és hálás Némedi Norbertnek, amiért rálelt góllövő képességére.

Szabó Tamás

Tartalmas éven vagy túl, hiszen védőként kezdted, majd Némedi Norbert már csatárként számított rád. A gólérzékenységedre nem is lehetett panasz, a pontrúgásoknál különösen hasznosnak bizonyultál már ősszel is. Maradnál is befejező csatár?

Természetesen maradnék a posztomon, hiszen ahogy a számok is mutatják, érzem a kaput. Ami azt illeti, sok évig éppen a kaput próbáltam megóvni a góltól, de valahogy sosem éreztem igazán azt, hogy a védő pozíció nekem való lenne. Sokkal kötöttebb egy védő feladata, felelősségteljesebben kell gondolkodnia, mozognia. Én sokszor a saját fejem után mentem, amiből voltak problémák. Csatár pozícióban sokkal kreatívabbnak, és minőségben hasznosabbnak tekintem a játékom, örülök, hogy Norbi rálelt erre a képességemre. Szeretném minden meccsen meghálálni bizalmát.

14 gólnál jársz, ezzel a csapat legeredményesebb játékosa vagy. Elégedett vagy a teljesítményeddel?

Szerintem sosem lehet valaki teljesen elégedett magával, legalábbis én minden meccsen több és jobb szeretnék lenni. Csak a most számít, az adott pillanatban kell a legtöbbet kihozni magadból. Igaz, hogy 14 gólt rúgtam, de ez nem lehet elég számomra, még ha természetesen büszke is vagyok.

Volt egy súlyos sérülésed szezon közben, mennyire határozta ez meg a tavaszodat?

A sérülésből teljesen sikerült átlendülnöm, persze az első meccseken az erőnlétemen látszott a kihagyás. Csak azt bánom, hogy kimaradt az a pár bajnoki, mert talán több gólt is hozhattam volna a csapatnak.

Negyedik helyen fejezzük be a szezont, hogyan értékelnéd a csapat szereplését?

Csapatszinten sokat fejlődtünk, többször tudtuk a játékunkat az ellenfélre erőltetni, és a labdabirtoklási arányunk is fejlődött. Nem mindig jött ki persze a legjobban a lépés, sok helyzetet hagytunk ki időnként, de nagyot lendült a játékunk. Ehhez kellett az edzőnk kreatív taktikai repertoárja is, amit el is kellett sajátítanunk. Nekem pozitív volt a tavasz!

Utolsó meccsünket itthon játsszuk a Bácsalmás ellen, a szurkolók mit várhatnak tőletek?

A negyedik helyünk megvan, hazai pályán zárunk, szeretnénk ezt győzelemmel tenni. Bízom benne, hogy a szurkolók is segítenek minket az utolsó akadály leküzdésében.

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu