100 fiatalból kerülhet ki az U15-ös válogatott

Hétfőn és kedden Telkiben találkozott egymással a négy régió válogatott, és egymás elleni játék során mutathatták meg tudásukat a fiatalok a szakembereknek. A Bács megyei válogatott munkájáért Szabó Tibor felel, aki most is ott volt a kétnapos edzőtáborban.

U14

Régiónként 25 játékos (22 mezőny + 3 kapus) lépett pályára a két nap során, és ebből a 100 gyerekből választhatják ki az U15-ös válogatott első keretét. A gyerekeket minden megyéből egy edző kísérte el, emellett kapusedzők, és a korosztályos nemzeti együttesek fizioterapeutái segítették őket. Az edzőtábor során körmérkőzést játszottak a régiók, a találkozókat árgus szemekkel figyelték a szakmai igazgatók is, illetve az U15-ös válogatott leendő stábja. Szabó Tibor szerint három játékosnak jó esélye lehet a kerettagságra.

„100 gyerek közül kerülhet ki az első U15-ös válogatott kerete, a kétnapos edzőtáborban meccseken nézhették és értékelhették őket. Mindenki 3 meccset játszott, ezek 2-szer 40 percesek voltak, ezután tehettek az edzők ajánlásokat. Én úgy érzem, hogy legalább három játékosnak jó esélyei vannak Bács megyéből. Kecskemétről Kasztel Balázs és Treiber Tamás, Kiskunhalasról Lengyel Péter volt az, aki talán a legjobb teljesítményt nyújtotta ezúttal. Sajnos akadtak sérülések is, így néhányan nem tudtak igazán teljes képet adni magukról.” – mondta Szabó Tibor. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu