U19: Sok játékos jutott el a felnőtt csapatig

Szabó Tibor szerint nem volt könnyű tavaszuk, de vegyes összetételű csapattal is színvonalas meccseket tudtak játszani az U19-es bajnokságban. A fő célkitűzés megvalósult, a „kifutó” korosztály tagjai a felnőtt együttesben is megállták helyüket.

Szabó Tibor

Miként értékelnéd csapatod tavaszi teljesítményét?

Nagyon jó iramú, színvonalas mérkőzéseket játszottunk, amely hozzájárult a játékosok fejlődéséhez. Nehéz tavaszon vagyunk túl. A felnőtt kerethez kerülő játékosok, az eltiltások és a sérülések miatt, állandóan változott a csapat összetétele, így nehéz volt a játékosoknak megfelelő teljesítményt nyújtaniuk. Az eredményekkel nem lehetünk elégedettek, de a játékunkon láthatóak voltak azok a stílusjegyek, amelyek megmutatták, hogy milyen játéktudás rejlik a futballistákban. 

A szezon előtti célkitűzéseket mennyire sikerült megvalósítani?

Miután ősszel lemaradtunk a felsőházi rájátszásról, a szezonban minimális cél a bennmaradás volt. Ezt hamar teljesítettük, hiszen változott a versenykiírás, amely alapján nem volt kieső. A viccet félretéve, miután kiderült, hogy nem kell a tabellával foglalkoznunk, elkezdődött a 97-es születésű játékosok felnőtt csapatba való áramoltatása. Váczi, Bartucz, Rozsi, Nemesvári, Sudár, Maczelka, Csizmadia, Kadosa is megmutathatta mire képes.

Kiket emelnél ki egész éves/féléves teljesítményük alapján?

Az ősz legjobbja Rozsi Dominik, a tavasz legjobbja Rapi Kristóf lett az osztályzatok alapján. Egész évre nézve nem emelnék ki senkit, mert nem volt olyan játékos, aki folyamatosan nagyon jó teljesítményt nyújtott volna. Összességében viszont elmondható, hogy mindenkinek volt több nagyon jó mérkőzése, ahol kiemelkedőt nyújtott. A lehetőség tehát nagyon sok játékosban megvan, csak rajtuk múlik, hogy milyen szintre jutnak el. Rapi Kristóf példájával szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy soha nem szabad feladni, bízni kell saját magában, profi módon kell edzeni, és amikor lehetőséget kapsz, tudni kell élni vele. Kristóf megmutatta, milyen egy igazi sportember. 

Mikor kezdődik a nyári felkészülés, hogy néz ki a program?

A csapat felkészülése július 11-én kezdődik. A program még kidolgozás alatt áll, most folynak az egyeztetések a felkészülési mérkőzések lekötéséről.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu